Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд е първият магистрат,

...
Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд е първият магистрат,
Коментари Харесай

Съдия от Софийския градски съд ще разследва главния прокурор

Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд е първият магистрат, определен на инцидентен принцип, който ще проверява основния прокурор . Това заяви Българска национална телевизия.

В наличието на заместник-председателя на Върховния касационен съд Лада Паунова бе и зтеглен жребии сред 22 съдии, утвърдени по новата процедура , призната с измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт.

Лада Паунова уточни, че следва Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да назначи арбитър Талева за прокурор. По думите й от своя страна тя ще реши дали да образува досъдебно произвеждане по случая или да приключи преписката.

Когато арбитър Талева бъде назначена от колегията, всички нейни висящи каузи ще бъдат преразпределени на нов арбитър докладчик и ще стартират изначало . Тя не може да догледа делата си, тъй като назначението й като прокурор не е еднакво на командироване в различен съд, разясни Паунова.

Първата кореспонденция, която ще бъде разгледанан от Талева, е по сигнал от 7 юни против тогавашния заместител основен прокурор и сегашен изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала шефът на пресцентъра на Прокуратура ползва изявления, свързани с изказвания за имотни покупко-продажби на фамилията на Сарафов.
 Министерски съвет утвърди механизъм за следствие на основния прокурор
Министерски съвет утвърди механизъм за следствие на основния прокурор

Механизмът планува углавен арбитър от Върховен касационен съд да управлява разследването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР