Съдия Андон Миталов е излязъл в болничен от днес. Това

...
Съдия Андон Миталов е излязъл в болничен от днес. Това
Коментари Харесай

Съдия Андон Миталов излезе в болничен

Съдия Андон Миталов е излязъл в болничен от през днешния ден. Това стана ясно на брифинг, даден от ръководителя на Спецсъда Мариета Райкова. Името на Миталов стана известно, откакто американският държавен секретар Майк Помпео разгласи, че му се постанова възбрана за пътешестване в Съединени американски щати.

„ Публично разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция ", се споделя в изказване на Помпео.

Мариета Райкова сподели, че няма информация за случая, който визират Съединени американски щати.

Тя е поискала от прокуратурата информация дали против арбитър Миталов е формирано досъдебно произвеждане. По думите й той се употребява с положително има измежду сътрудниците си в Спецсъда. „ Това е доста сериозен удар за нас. Колегата се употребява с доста положително име и разочарованието е за всички ", съобщи Мариета Райкова.

Същевременно и ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов е изискал информация от Инспектората към Висш съдебен съвет, от основния прокурор и от КПКОНПИ дали има инспекции против арбитър Миталов.

А Висшият правосъден съвет се събира на изключително съвещание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР