Съдилища в Загреб и в още 17 града в Хърватия,

...
Съдилища в Загреб и в още 17 града в Хърватия,
Коментари Харесай

Сигнали за бомби в съдилища в Хърватия

Съдилища в Загреб и в още 17 града в Хърватия, измежду които Дубровник, Сплит, Задар и Риека, са получили тази заран сигнали за бомби, осведоми хърватската редакция на телевизия Ен1. 

Бомбата е в съда, написа в имейл, дошъл тази заран във Върховния съд. Сигнали за бомби са изпратени и до други съдилища в Загреб, както и до съдилища в Сплит и още няколко града.

Служителите на съдилищата са били евакуирани незабавно след сигналите. От полицията в Загреб прецизираха, че сигнали за бомби е имало в няколко съдилища и че се обясняват събитията.

Няколкостотин чиновници на общинския и окръжния съд и прокуратура в Сплит бяха евакуирани поради сигнал за сложена бомба.

Тази информация беше доказана за организация Хина от представителя на Окръжния съд арбитър Динко Мешин, който сподели, че са получили сигнала за бомбата по имейл в 9:24 часа. 

„ В имейла не е посочено къде тъкмо е сложена бомбата и се допуска, че имейлът е изпратен на няколко адреса. Засега ние и Общинският съд сме получили подобен имейл. Полицията бързо дойде, сподели Мешин.

Полицията е на терен с кучета и сега тече претършуване на постройките.

„ В съда е сложена бомба. Ние ще свалим държавното управление на Република Хърватия. Ние не сме във война с елементарните жители. Моля, освободете постройката. Нямаме потребност от гибел. Цел – разрушение на постройката. Моля, не пренебрегвай. Нашите предизвестия “, гласи известието, подписано от Съпротивата, оповестява изданието " Дубровачки виесник ".

Правителството не е получило сигнал за бомба, само че поради останалите сигнали се прави инспекция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР