Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани

...
Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани
Коментари Харесай

Нели Куцкова се надява повече съдии да проговорят

Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани от Мартин Божанов - Нотариуса. Бившият ръководител на Съюза на съдиите Нели Куцкова знае и за други " доста " случаи, само че те още мълчат. " Не си мислете, че няма и други сходни случаи, които не са обществени досега ", добави тя.

В студиото на Нова телевизия Куцкова напомни случая с Красьо Черния и неговите схеми за въздействие и търговия в правосъдната система. Тогава случая остана на равнището " медиатора ", а и в този момент Нели Куцкова е скептична, че схемата ще бъде разплетена. Също по този начин усеща скептицизма и измежду свои сътрудници. Всичко това, което се изсипа върху сътрудника Владислава Цариградска, е дирижирано. Въпросът е можем ли да стигнем до поръчителите - аз се колебая, че ще се случи. Но въпреки всичко " даже и да не се стигне до върховете на мафията, могат да се скъсат връзки " и е добре " клонът да се раздруса, с цел да изпопада и някоя друга гнила ябълка ". С този израз Нели Куцкова непосредствено препрати към, който след случаи на опит за обири на френски компании излезе обществено с апел българската правосъдна система и съд да бъдат изчистени от гнилите ябълки.

" Хората, които работят в правосъдната система, също подлежат на надзор. От тези 150 позволения за подслушване има единствено 3 досъдебни производства. Къде е информацията за останалите случаи ", попита арбитър Куцкова, която не изключва магистратите да са били подслушвани нелегално. Припомняме, че тези случаи съгласно публични данни са над 150 за последните 4 години. За потреблението на СРС-та, Куцкова разясни, че това е обвързвано с тайната на съвещанието: " Когато трима съдии разискват дело, никой различен не би трябвало да знае. Оказва се, че когато са се произнасяли сътрудниците в кабинета, са били подслушвани , което е нарушение на тайната на съвещанието. "

Нели Куцкова прикани да изслуша повече магистрати и да се ревизират правосъдни каузи, в които има връзка Мартин Божанов.

Сарафов ще приказва в Народното събрание по същия метод, както пред Висш съдебен съвет. Главният прокурор не може да знае всичко, само че е елементарно да се скрие информация, даже да знае ", уточни Куцкова.
 При Сарафов няма лист с поканените в клуб SS
При Сарафов няма лист с поканените в клуб SS

Такива описи могат да се употребяват за манипулации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР