Съдиите от Окръжния административен съд на Киев, които приеха решението

...
Съдиите от Окръжния административен съд на Киев, които приеха решението
Коментари Харесай

Съдиите от окръжния съд в Киев обвиниха Порошенко в натиск

Съдиите от Окръжния административен съд на Киев, които одобриха решението за денационализация на Приватбанк , алармираха Главната прокуратура и Държавното бюро за следствие с искане за следствие против дейностите на президента Петро Порошенко, ръководителя на Националната банка и правосъдния министър, обвинявайки ги във вмешателство и напън, написа ТАСС, базирайки се на информация от съда.

" Съдиите от колегиума, които са взели решението по делото за национализация на Приватбанк , са се обърнали към ръководителя на Висшия съвет по правораздаване поради вмешателство в тяхната работа, а по този начин също и към управлението на Генералната прокуратура на Украйна и Държавното бюро за следствие с изказване за осъществено закононарушение, което би трябвало да бъде прегледано в сходство с условията на Наказателно-процесуален кодекс на Украйна.

По-специално, от съдиите се изисква да стартират досъдебно следствие против президента , министъра на правораздаването и ръководителя на Нов български университет, като вкарат съответната информация в Единния указател на досъдебните решения , което ще докара до наказателна отговорност на причинителите ", се споделя в текста.

Съдиите молят да бъде формирано досъдебно произвеждане за президента, правосъдния министър и ръководителя на Националната банка на Украйна (НБУ) след импортирани съответни доказаталества в Единния указател на досъдебните решения, вследствие на което отговорните лица да бъдат привлечени към отговорност , се споделя в текста.
 Тимошенко упрекна Порошенко във подправяне на изборите
Тимошенко упрекна Порошенко във подправяне на изборите

Бил нагласил резултатите в своя изгода

Както се отбелязва в изказването на съда, " държавното управление, коментрайки техното решение за признание противозаконна национализацията на Приватбанк, са създали изказвания, които са директна опасност за правосъдната система на Украйна, засягат нейната самостоятелност и безпристрастност ".

Съдиите също молят " да бъдат признати действителни ограничения за застраховане на тяхната отбрана от случайни и противозаконни дейности на държавното управление и да се предотврати повтаряне на такива случаи в бъдеще. Те се обръщат към Държавното бюро за следствие с изказване за осъществено закононарушение от президента Петър Порошенко, министъра на правораздаването Павел Петренко и ръководителя на Националната банка Яков Смоли . Също по този начин слага пред Народното събрание въпроса за започване на процедура за импийчмънт на настоящия президент.

Миналата седмица, областен административен съд на Киев, откакто прегледа делото на украинския предприемач Игор Коломойск и, разгласи нелегално национализацията на украински Приватбанк. След това, Порошенко утвърди решението на Националната банка да апелира решението на съда, съгласно който национализацията на Приватбанк се смята за противозаконна .
 Депутат на Порошенко предлага Народното събрание да се саморазпусне
Депутат на Порошенко предлага Народното събрание да се саморазпусне

Следващите парламентарни избори там са през октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР