Съдиите на линиите в състезанията за мъже от Тура на

...
Съдиите на линиите в състезанията за мъже от Тура на
Коментари Харесай

Без повече съдии на линиите в тениса

Съдиите на линиите в надпреварите за мъже от Тура на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТP) ще бъдат сменени с електронна система (Electronic Line Calling Live) от 2025 година, оповестиха от организацията. Технологията ELC Live ще бъде употребена за установяване на топките, които са попаднали отвън линиите на корта по време на разиграванията в мачовете от квалификациите и от главната скица на шампионатите на всички настилки.
    


" Това е знаков миг за нашия спорт, който не е признат без деликатно и задълбочено обсъждане. Традициите са в основата на тениса и съдиите на линиите са играли значима роля в продължение на дълги години. Но в това време ние сме длъжни да одобряваме нововъведенията и актуалните технологии. Нашият спорт заслужава оптимално точно съдийство и се радваме, че от 2025 година ще можем да го осигурим за всички надпревари от Тура ", разяснява президентът на АТP Андреа Гауденци.
   


Подобна система беше тествана за първи път на шампионата " Следващата генерация " в Милано през 2017 година. В следствие тя беше употребена и в други надпревари на доброволна база, изключително по време на пандемията от COVID-19, доказвайки своята успеваемост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР