Съдии от Върховния административен съд са подканени под строй да

...
Съдии от Върховния административен съд са подканени под строй да
Коментари Харесай

Само във Фрог: Съдии от ВАС под строй да правят подписка до президента в защита на Чолаков

Съдии от Върховния административен съд са подканени под строй да вършат подписка до президента Румен Радев в отбрана на новоизбрания началник на съда Георги Чолаков. Това разкриха през Фрог нюз източници от институцията. В документа се упорства президентът да постави парафа си за избора на Чолаков или да го прати за прегласуване в настоящия Висш съдебен съвет.
Любопитното е че всички съдии са получили известие на електронните си пощи, с което ги приканват да отидат в стая 77, при административния секретар на съда Нина Спасова, с цел да да разпишат мнението до президента. В писмото се споделя още, че самодейността да се написа на Румен Радев е на магистратите от Върховен административен съд Маринка Чернева, Иван Раденков, Любомира Мотева, Светлана Борисова и Мирослава Георгиева.

Припомняме ви, че откакто Висш съдебен съвет избра Чолаков за нов ръководител на Върховен административен съд, Радев към момента не е издал декрет за назначението му. Той изрази обществено мнение, че изборът е трябвало да стане не от настоящия, а от новия Висш съдебен съвет. На същото менине се оказа и основният прокурор Сотир Цацаров. Настоящият ръководител на Върховен административен съд Георги Колев не се съгласи с тях. Той настоя изборът на Чолаков да се легитимира с парафа на Румен Радев.

В магистратските среди се разяснява, че Чолаков е човек на Колев. Междувременно се разбра от вътрешни на системата хора, че преди кадровиците на Темида да изберат Чолаков, административните съдилища в страната са били принудени да дадат положителни рекомендации напълно в негова изгода. Междувременно в разнообразни медии изплуваха голям брой съмнителни обстоятелства към Чолаков по отношение на поредност от имотни покупко-продажби в Североизточна България. Той се опита да ги отхвърли в отворено писмо до медиите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР