Съдии от Софийския районен съд протестират пред Висшия Съдебен съвет.

...
Съдии от Софийския районен съд протестират пред Висшия Съдебен съвет.
Коментари Харесай

Съдии от Софийския районен съд протестират срещу единната информационна система

Съдии от Софийския областен съд стачкуват пред Висшия Съдебен съвет. Причината е новата единна осведомителна система на съдилищата, която е в развой на въвеждане, съобщи Българска национална телевизия. Оказва се, че системата работи доста постепенно и затруднява работата на съдиите, в това число има правосъдни решения и даже съглашения, които не могат да влязат в действие, защото забавянето в работата попречва даже тяхното обикновено разпечатване, с цел да може правосъдният състав да подпише решението или съглашението, което е подписано.

Системата, която сплотява всички над 17 работещи системи досега, е направена по този начин, че се минава от един интерфейс в различен интерфейс, с цел да се извършат обикновени операции.

От Висшия правосъден съвет представляващият Боян Магдалинчев и правосъдният министър Десислава Ахладова признаха, че има проблеми със системата. Днес на съвещанието си следва Висш съдебен съвет да разиска какво да се направи. Ахладова е безапелационна, че съдиите би трябвало да бъдат чути.

Най-вероятно системата ще бъде въведена по този начин, както изискват разпоредбите във всички съдилища, незабавно по-късно ще бъде спряна. Целта е до края на годината всички недостатъци в системата да бъдат отстранени и тя да проработи от 1 януари 2021 година по този начин както изисква законът, само че по метод, който е комфортен за съдиите и чиновниците в съдилищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР