Съдействие за получаване на информация за етапите и системата на

...
Съдействие за получаване на информация за етапите и системата на
Коментари Харесай

МОН търси съдействие от Испания за учениците, които се завръщат в България

Съдействие за приемане на информация за стадиите и системата на приблизително обучение в Испания изиска министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов от испанския дипломат Н. Пр. Алехандро Поланко.

Причината е, че доста от българчетата, които учат там, в избран миг вземат решение да се завърнат в нашата страна и данните биха помогнали за включването им в българската просветителна система.

Срещата, която се организира в Министерството на образованието и науката, беше по самодейност на испанската страна. На нея бяха разисквани въпроси, свързани с настоящото положение на двустранните връзки, начинания на испанското посолство и вероятности за задълбочаване на съдействието сред двете страни в региона на образованието и науката. Н.Пр. Алехандро Поланко и проф. Сашо Пенов разискаха и съглашението за съдействие сред МОН и Министерството на образованието и професионалното образование на Кралство Испания. То планува взаимоотношение във връзка с паралелките с учебен образователен проект за профилирано обучение с интензивно проучване на испански език в българските профилирани гимназии и междинни учебни заведения. Споразумението към този момент е подписано и от испанския министър.

Като вероятни области за бъдещото съдействие бяха откроени професионалното и висшето обучение. Ще се търсят благоприятни условия за надграждане на съдействието и в региона на научните проучвания.
Н.Пр. Поланко показа информация за три начинания през идната година. Една от тях е провеждането на учебен панаир в София, за който към този момент са декларирали присъединяване 14 испански университета. Това събитие ще даде опция на български студенти да се срещнат със системата на висшето обучение в Испания. Другите начинания, които ще се проведат, са Национален училищен сценичен конкурс на испански език и Международен училищен сценичен фестивал на испански език.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР