Съдействие в наводнените карловски села е готова да окаже и

...
Съдействие в наводнените карловски села е готова да окаже и
Коментари Харесай

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране иска да помогне на наводнените села

Съдействие в наводнените карловски села е подготвена да окаже и Камарата на инженерите в капиталовото планиране. Това разгласи пред БНР нейният ръководител Марин Гергов.

" Става дума за огледи в разнообразни инфраструктурни уреди и да създадем механически оценки на вредите по този начин и някакви наставления за дейности в кратковременен проект. И, несъмнено, и за дълготраен ще разясняваме ", разясни той.

По-рано през днешния ден пловдивският регионален шеф прикани строителните компании да дават чартърен още техника за разчистването на наводнените карловски села. Необходими са освен тежки, само че и дребни машини, като за тяхното наемане ще заплати страната. 

Областният шеф Ангел Стоев прикани строителните компании да дават чартърен още техника за разчистването на наводнените карловски села. Необходими са освен тежки, само че и дребни машини, които да влязат в домовете на хората. Стоев посочи, че за даването на механизацията е обезпечено финансиране от страната.

Търсят се незабавно и транспортни компании, които да обезпечат ежедневното  транспортиране на 210 деца до учебните заведения в Карлово. Той акцентира, че началото на образователната година е под въпрос, тъй като нито една компания не е взела участие в процедурата, оповестена от общината. 

Продължават възстановителните действия в най-тежко потърпевшите от наводнението села в Община Каравелово – Богдан, Каравелово и Слатина. 120  строителни машини работят на терен и разчистват улиците и вземат участие в  укрепването на речните корита.  

Продължават аварийните  работи за възобновяване на електрозахранването и водоподаването в засегнатите села като единствено в Слатина са отстранени изцяло.

В Каравелово на 100 от домовете и постройките има ток, като се изключи уличното осветяване. Причината е, че пороят е отнесъл стълбовете и за тяхното създаване е належащо време. В половината от селото към този момент има и вода, от ВиК-Пловдив твърдят, че до края на деня ще има и в останалата част.

В Богдан ток има в 70 на 100 от къщите, а в половината има вода. 

На този стадий водата към момента не е годна за пиянство.

Извършена е стерилизация на улиците и всички обществени пространства и публични здания, а от през днешния ден стартира напръскване по домовете, с цел да не плъзнат болести.

В разчистването на обитаемоте места през днешния ден още веднъж работят над 120 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и Военновъздушни сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР