Съдейки по последните изявления на прессекретаря на Министерството на отбраната

...
Съдейки по последните изявления на прессекретаря на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

ВВС: Украйна все пак е получила бойни самолети от страни от НАТО

Съдейки по последните изказвания на прессекретаря на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби, в НАТО са намерили метод да усилят украинските бойни самолети, тъй че информацията за процедурата (както и за страните, участващи в нея) да остане в загадка, оповестява Военновъздушни сили.

Медията цитира думите на Кърби, че " Украйна в този момент към този момент има повече бойни самолети, в сравнение с преди две седмици ".

" Без да влизам в елементи по отношение на това, кои са страните, които ги дават, ще кажа, че украинската войска получи спомагателни платформи и аварийни елементи, с цел да усили въздушния си флот ", цитира Военновъздушни сили думите на представителя на Пентагона.

Не е известно какъв брой и какви самолети е получила Украйна, само че Съединени американски щати са помогнали на съдружниците си с превозването техниката.

Припомняме, че една от главните молби на Украйна към западните и съдружници е даването на бойни самолети, в частност, руски изтребители МиГ-29 каквито има на въоръжение в някои от източноевропейските членове на НАТО и, на които могат да летят украинските водачи.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР