Съдебното дело между Rockstar и един от най-високопоставените бивши служители

...
Съдебното дело между Rockstar и един от най-високопоставените бивши служители
Коментари Харесай

Съдът отказа обезщетение от 150 млн. долара за бившия продуцент на GTA

Съдебното дело сред Rockstar и един от най-високопоставените някогашни чиновници на компанията е пред своя край, откакто съдът отхвърли желае на Лесли Бензиес за обезщетение в размер на голямата сума от 150 милиона $.

Бензиес бе основна фигура в поредицата Grand Theft Auto и управител на Rockstar North. В това си качество той надзираваше работата по комерсиалния исполин от години, преди да се раздели с компанията при спорни условия.

В желае си Бензиес твърдеше, че е бил изпъден от Rockstar и не са му платени дължими възнаграждения върху продажбите на GTA. Той показва, че те се дължат въз основа на статуса му на Rockstar Principal – член на елитна група висши фрагменти, които са виновни в огромна степен за триумфа на компанията. Според Бензиес, той е имал спогодба с братята създатели Сам и Дан Хаузър за % от всички облаги, само че те са взели повече пари от него. Искът на Бензиес – цели 150 милиона $.

За негово страдание обаче, съдът в Ню Йорк не вижда нещата по този метод. Той е отсъдил, че съглашението е единствено на благосклонност и бонусите се дължат, в случай че компанията реши, че са заслужени.

Все отново, не всичко е изгубено за Лесли Бензиес. Съдът признава, че договорът му е бил нарушен и ще присъди някаква отплата, тъй че преди делото да завърши вечно, той най-вероятно ще изкара още нещо от Rockstar. Просто това „нещо“ няма да са 150 милиона $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР