Съдебно решение оневини Илон Мъск по сделката на Tesla и

...
Коментари Харесай

Оправдаха Мъск по дело за съмнителна сделка със SolarCity


Съдебно решение оневини Илон Мъск по договорката на Tesla и SolarCity
(снимка: CC0 Public Domain)

Като земетръсна зона е всичко към милиардера Илон Мъск и неговите компании през последните няколко седмици. Най-новото събитие е правосъдно решение от през вчерашния ден, съгласно което предприемачът не е злоупотребил, когато е насочил производителя на електрически транспортни средства Telsa да придобие производителя на слънчеви системи SolarCity през 2016 година

Покупката. По това време Мъск беше ръководител и максимален акционер в SolarCity. Делото стартира, тъй като акционерите на Tesla упрекнаха Мъск, че е принудил борда на Tesla да купи SolarCity – усложнен и едвам оцеляващ производител на слънчеви панели, с цел да избави инвестицията си. Съответно акционерите потърсиха 13 милиарда $ обезщетение.

Решението на съда идва в миг, когато Мъск употребява голямото си положение, за. В понеделник бордът ѝ одобри предлагането за усвояване на стойност 44 млрд, $. Малко преди този момент пък излезе решение на различен съд, което отхвърли предлагането на Мъск за преустановяване на надзора върху неговите изявления за Tesla.
още по темата
„ Преобладаващите доказателствата разкриват, че Tesla е платила обективна цена — SolarCity е коствала минимум това, което Tesla е платила за компанията, а придобиването, въпреки това, е доста потребно за Tesla ”, се споделя в мнението на арбитър Джоузеф Слайтс от Съда на Делауеър, на което се базира Ройтерс.

Решението може да бъде обжалвано. Адвокат на акционерите сподели, че обмисля евентуалните последващи стъпки. „ Става дума за преданост. Решението на съда признава, че Илон Мъск е подходил спорно и е имало пропуски в процеса ”, разяснява юристът Рандъл Барън.

От своя страна, арбитър Слайтс съобщи, че Мъск фактически е бил „ по-замесен, в сравнение с би трябвало ”, само че справедливата цена за SolarCity в последна сметка е победила над изказванията, че договорката е облагодетелствала Мъск.

Решението бе взето в този момент, след 10-дневен развой през юли м.г., който включваше съвсем два цялостни дни свидетелски показания от страна на Мъск. Слайтс сподели още, че Мъск няколко пъти е взел участие в разискванията на борда по отношение на договорката, само че той също по този начин означи няколко случая, когато бордът се е противопоставил на Мъск и е отказал да последва желанията му.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР