Съдебно жури в Бостън, щата Масачузетс, призна за виновен днес

...
Съдебно жури в Бостън, щата Масачузетс, призна за виновен днес
Коментари Харесай

В САЩ осъдиха руски бизнесмен за престъпен заговор, компютърни и финансови измами

Съдебно жури в Бостън, щата Масачузетс, призна за отговорен през днешния ден съветския предприемач Владислав Клюшин по обвинявания, че той и други лица с връзки с Кремъл са спечелили десетки милиони долари посредством хакване на американски компютърни системи и кражба на данни на голям брой компании, които са употребявали за търговия с скъпи бумаги, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Четирийсет и две годишният предприемач е приет за отговорен в незаконен скрит план, компютърни измами и измами с скъпи бумаги, като по тези обвинявания го заплашва присъда от над 40 години затвор, показва ТАСС.

Клюшин, който е управлявал основаната в Москва компютърна компания " М-13 ", обвързвана с съветското държавно управление, беше задържан през 2021 година в Швейцария след идването си там с частен аероплан за отмора в ски курорт и екстрадиран в Съединени американски щати. Четирима негови съучастници, измежду които и офицерът от съветското военно разузнаване Иван Ермаков, който е упрекнат и в интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, остават на независимост.

Произнасянето на присъдата против Клюшин е планувано за 4 май, отбелязва ТАСС, цитирайки юриста му Максим Немцов.

Защитата на предприемача разгласи, че ще апелира присъдата. " Много сме разочаровани, само че почитаме решението на правосъдното жури. Планираме да апелираме по няколко от обвиняванията ", уточни юристът Немцов.

Редица американски медии, цитиращи лични източници, оповестиха, че Клюшин може да разполага с информация за следствие на изказванията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР