Съдебно дело обвинява лекар от Джорджия, че е обезглавил бебе по време на раждането

...
АТЛАНТА (AP) — Лекар е използвал твърде много сила и
Коментари Харесай

АТЛАНТА (AP) — Лекар е използвал твърде много сила и е обезглавил бебето на жена от Джорджия по време на раждането, според дело, заведено в сряда, според адвокатите.

Майката и бащата на бебето, Джесика Рос и Тревеон Исая Тейлър-старши, присъстваха на пресконференция в Атланта, където техните адвокати обявиха съдебното дело срещу д-р Трейси Сейнт Джулиан и Южен регионален медицински център, болница в Ривърдейл, Джорджия, където Рос отиде на 9 юли, за да роди сина си. Ривърдейл е на около 13 мили (20 километра) южно от Атланта.

„Те бяха толкова развълнувани от раждането на първото си дете“, каза адвокат Кори Линч. „За съжаление техните мечти и надежди се превърнаха в кошмар това беше прикрито от Южния регионален медицински център.“

Обажданията до офиса на Сейнт Джулиан останаха без отговор и имейл съобщението не беше върнато веднага. Асошиейтед прес не успя да определи дали тя е имала адвокат.

Southern Regional заяви в изявления, че не може да обсъжда лечение за определени пациенти поради законите за неприкосновеността на личния живот, но отрича обвиненията срещу него. Неговите „искрени мисли и молитви“ бяха с Рос и Тейлър и техните доставчици на грижи, се казва в него.

„Нашият ангажимент е да осигурим състрадателни, качествени грижи за всеки един пациент и тази загуба е сърцераздирателна“, болница каза. По-късно беше добавено, че Сейнт Джулиан не е служител на болницата и е „предприело съответните стъпки в отговор на тази злощастна ситуация“. не е подробно. Сейнт Джулиан е част от група за здравеопазване, наречена Premier Women's Obgyn, която има две локации и предлага обрязване, лечение на безплодие и други услуги в допълнение към акушерските грижи с нисък и висок риск, според уебсайта му. Сейнт Джулиан е сертифициран акушер-гинеколог, който практикува в района на Атланта от януари 2005 г., се казва в уебсайта.

Според делото бебето е заседнало по време на раждането, но Сейнт Джулиан забави хирургична процедура и не успя да потърси бързо помощ. Вместо това тя е приложила „нелепо прекомерна сила“ върху главата и шията на бебето, за да се опита да го роди, каза адвокат Родерик Едмънд, който също е лекар.

Историята продължава

Приблизително три часа изминаха преди Сейнт Джулиан завел Рос, на 20, за цезарово сечение, според костюма. Дотогава фетален монитор е спрял да регистрира сърдечен ритъм.

Цезаровото сечение отстранява краката и тялото на бебето, но главата е родена вагинално, според Едмънд.

Двойката попита за цезарово сечение по-рано, когато бебето все още можеше да оцелее, но им беше отказано, каза Едмънд.

Той каза, че случаят подчертава по-високите нива на детска и майчина смъртност при чернокожите жени.

Рос и Тейлър, 21, не говориха на пресконференцията в сряда. Техните адвокати също така обвиниха служителите на Южния регионален персонал, че се опитват да прикрият обезглавяването, като обезсърчават двойката да направи аутопсия, насърчават ги да кремират сина си и увиват и подпират тялото му, за да изглежда, че главата все още е прикрепена.

В иска се твърди груба небрежност, измама и умишлено причиняване на емоционален стрес. Иска неуточнени наказателни щети.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР