Съдебният процес в Нидерландия за свалянето на пътническия самолет на

...
Съдебният процес в Нидерландия за свалянето на пътническия самолет на
Коментари Харесай

Подновяват през юни процеса за сваления над Украйна малайзийски самолет

Съдебният развой в Нидерландия за свалянето на пътническия аероплан на Малайзийските авиолинии с полет МН17 над Източна Украйна през юли 2014 година ще бъде възобновен на 7 юни следващата година, заяви регионалният съд в Хага, представен от ДПА.

Така делото ще навлезе в основната фаза всъщност. Предварителните слушания се състояха през март и юни т.г., само че по-късно се постановиха няколко отлагания заради пандемията от ковид и наложените ограничавания за пътешестване, както и с цел да се даде повече време на отбраната за подготовка.

 Холандия: Русия е разрешила обвинен за свалянето на полет МН17 да напусне страната Виж още

В известието от съда се споделя, че началото на същинската част от процеса през юни зависи от приключването на следствието и от решаването на няколко съществени процедурни въпроси. За тази цел са планувани предварителни слушания за 1 февруари и 15 април.

Тези съществени проблеми включват въпроси по отношение на претенциите за обезщетения и настояването на прокуратурата за ревизия на сваления аероплан, който е отчасти възобновен от събраните парчета и в този момент се намира в Нидерландия.

При злополуката през 2014 година починаха всички 298 души на борда. В самолета от Амстердам за Куала Лумпур множеството пасажери бяха холандци.

Подсъдими по делото са трима руснаци и един украинец, които не участват на процеса. Само единият от тях - руснакът Олег Пулатов, е показан от юристи, които пледираха почтен от негово име. Руското държавно управление неведнъж отхвърли да е забъркано в случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР