Съдебният процес срещу зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев започва

...
Съдебният процес срещу зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев започва
Коментари Харесай

Процесът срещу Евгени Крусев заради ремонта на "Графа" започва на 30 септември

Съдебният развой против зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев стартира на 30 септември, оповестиха от Специализирания углавен съд. Насрочена бе и втора дата за гледане на делото - 9 октомври.

Съдът почете мнението на спецпрокуратурата по отношение на неналичието на процесуални нарушавания, които биха довели до ограничение правата на обвинения.
Крусев упрекнат за евентуална вреда в размер на над 5 млн. лева Бившият столичен зам.-кмет акцентира, че не е вземал еднолични решения
Припомняме, че Евгени Крусев напусна поста си и стана обвинен поради скандал, обвързван с предизвикалия доста стеснение на жители и бизнес ремонт на столичната улица " Граф Игнатиев ".

След сигнали на деятели и серия репортажи на bTV стана ясно, че " Джи Пи Груп ", определена да ремонтира трамвайното трасе, е подменила посочените в офертата си подложки с други, чиито по-ниски характерности са станали мотив за отстраняването на различен участник в конкуренцията.
Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка (ОБЗОР) Крусев е получил призовка и е привикан за разпит по отношение на ремонта на „ Графа ”
Прокуратурата разгласи, че с дейностите си като отраслов зам.-кмет Крусев е докарал на общината евентуална вреда от над 5 млн. лева Той няколко пъти съобщи, че не е взимал еднолични решения и не познава Закона за публичните поръчки.

Остава в действие наложената му мярка „ подписка” и възбраната да напуща страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР