Съдебният лекар Николас Караламбус е открил 14 рани по тялото

...
Съдебният лекар Николас Караламбус е открил 14 рани по тялото
Коментари Харесай

Българката, убита от кучета в Кипър, първо ударена от земеделска машина, после - хапана

Съдебният доктор Николас Караламбус е разкрил 14 рани по тялото на българката, убита от кучета в Кипър на 22 февруари 2018 година Повечето са били в региона на главата и ръцете. Те наподобяват на ухапвания от кучета. Всички патолози са съгласни, че дамата е умряла в резултат на хеморагичен потрес поради офанзивата от животните.

Петрана Милчова Николова е открита ранена в поле в региона на Героскипу на 22 февруари 2018 година Раните й са били смъртоносни.

Вчера в Кипър, в Героскипу, окръг Пафос, бе следващото чуване по престъпното дело за гибелта на българката, нахапана от кучета, заяви bg-voice.com.

В предходно съвещание на съда правосъдният доктор Николас Караламбус е свидетелствал.

Обвиняем по случая е мъж, притежател на два ротвайлера. Той пледира почтен и сподели, че домашните му любимци са другарски настроени и не са нападателни, както и че не били хранени със сурово месо. Мъжът, който е на 27 години, обаче се е признал за отговорен за владеене на кучета без нужното позволение.

В деня на случая той отишъл на посетители на дядо си и когато се върнал намерил окървавената българка и се обадил да извика кола за спешна помощ. Мястото било покрай дома му и гаража му, в който той имал сервиз за коли.

Освен двата ротвайлера мъжът имал и други кучета. Той признал, че ги държал свободни, само че те го слушали. Край гаража му се въртели и бездомни кучета. Досега нямало недоволство от ротвайлерите, а единствено от едното от другите му кучета, което ухапало дете по крайници преди година.

Защитата сподели, че въпросното куче било доведено в дома на клиента им за малко – единствено за пет дни.

По случая са направени няколко патологични експертизи, в това число от специалисти от Гърция и Англия. Обвиняемият е пуснат под гаранция, предал е на управляващите интернационалния си паспорт и би трябвало да се явява в полицейското ръководство всеки ден.

Може би Милчова първо е ударена от земеделска машина и по-късно ухапана от кучетата, настояват юристите. Тази версия се появи още на първото съвещание на съда, само че тогава правосъдният доктор отхвърли сходна теза. Вчера обаче свидетелства патологът на отбраната – Мариос Матсакис, който сподели нещо друго.

“Тя е била нахапана от едно или няколко кучета, само че има и други пострадвания, които са от различен източник и може да са породени от земеделска машина ”, изясни в съда той. Той сподели също, че Милчова може да е ранена от хипотетичната машина на друго място, не там, където е била открита.

Милчова е на 46 години. Пристигнала е в Героскипу със брачна половинка си и си търсела работа. Живеела покрай дома на обвинения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР