Съдебният иск на „Делта гард“ срещу Валери Григоров е за

...
Съдебният иск на „Делта гард“ срещу Валери Григоров е за
Коментари Харесай

„Делта гард“ съди и бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров заради интервю във Фрог нюз

Съдебният иск на „ Делта гард “ против Валери Григоров е за 10 000 лв.. Фирмата се е почувствала наранена, че „ “Делта гард “ готви грандиозна провокация на митинга, като праща пет рейса с охранители “. Като някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, с цел да предотврати вероятно напрежение и ексцесии, Григоров пуска сигнал и до столична полиция. Фрог също се свърза в този миг с почитан представител на Столична дирекция на вътрешните работи по този мотив. Софийският областен съд е счел исковата молба за позволена и дава ход на процеса. От нея излиза наяве, че компанията на Каратиста се е почувствала с оскърбен престиж и е претърпяла финансови загуби. Първото съвещание е отсрочено за 15-ти ноември.

„ Нямам от какво да се тормозя. Преди няколко дни видяхме и какъв е крайния резултат “, сподели сбито пред екипа ни Валери Григоров, евентуално намеквайки за това, че Министерство на вътрешните работи стартира процедура по лишава лиценза на „ Делта гард “. Според вътрешното ведомство стъпката е подхваната поради това, че един от съдружниците на компанията е измамен под наказателна отговорност.

Адвокат на Григоров е Минчо Спасов. Само преди месец той завоюва друго дело, което същата „ Делта гард “ бе завела против него отново за изявления. „ Делото на „ Делта гард “ против Григоров е едно от поредицата, които компанията заведе, с цел да опровергае връзката си със профилираната прокуратурата и противодействието на митингите. Засега „ Делта гард “ губят с 2 на 0 “, разяснява юристът. Митко Каратиста със забележителна лекост загуби правосъдна сага, която стартира против някогашния дипломат в Москва и анализатор Илиян Василев. През юни т. година съдът по безапелационен метод съобщи, че няма нищо обидно в репликата му: " BИC и CИK ниĸъдe нe ca cи oтивaли, тe ca тyĸ и ceгa caмo имeнaтa ca дpyги ". Така Каратиста не съумя да се докопа до петте хиляди лв., които изиска от Василев поради “ypoнвaнe нa дoбpoтo имe, aвтopитeтa и peпyтaциятa oт ĸлeвeтничecĸи твъpдeния”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР