Съдебните заседатели в Манхатън във вторник признаха бившия американски президент

...
Съдебните заседатели в Манхатън във вторник признаха бившия американски президент
Коментари Харесай

Тръмп обявен за виновен по делото за изнасилване

Съдебните заседатели в Манхатън във вторник признаха някогашния американски президент Доналд Тръмп за " отговорен " по делото за полово принуждение и клюка против някогашната журналистка Е. Джийн Каръл. Присъжда ѝ се общо към 5 милиона $ обезщетение , оповестява CNN.

Въпреки че правосъдните заседатели не откриха, че тя е потвърдила обезчестяване, те откриха, че тя е потвърдила, че Тръмп е направил полово принуждение, което ѝ разрешава да получи обезщетение за вредите си за претърпени вреди.

Тръмп би трябвало да заплати близо 3 милиона $ обезщетение на Каръл за сполучливото доказване на нейния иск за клюка против него, откриха заседателите.

Той също по този начин откри, че Тръмп би трябвало да заплати към 2 милиона $ обезщетение за нейния цивилен иск за вреди, което довежда общата сума до 5 милиона $.

Съгласно Закона за оживелите пълнолетни в Ню Йорк, признат през май 2022 година, оживелите от полови закононарушения могат да заведат гражданско дело против причинител за обезщетение, даже в случай че законовият интервал от време за предявяване на иск е изминал, стига да могат да потвърдят също, че закононарушението се квалифицира като полово закононарушение според закона.
 Журналистка упреква Тръмп в обезчестяване
Журналистка упреква Тръмп в обезчестяване

Поредно дело против експрезидента, който ще се бори за преизбиране

Припомняме, че съгласно Каръл, случилото се датира от 90-те години. 

Според изказванията ѝ, тя е била насилена в съблекалнята на повсеместен магазин Bergdorf Goodman в Ню Йорк в края на 1995 година или началото на 1996 година

Каръл твърди още, че Тръмп я е оклеветил, като е нарекъл изказванието ѝ за обезчестяване машинация, неистина и " цялостна машинация " в своята медийна платформа Truth Social, като е споделил още, че тя не е неговият " вид " и е измислила изказванието, с цел да продаде записките си.

Делото стартира на 25 април. 

Освен него, против Тръмп се водят още няколко каузи - за изборна машинация в президентските избори и за скришен рушвет, изплатен на порнозвезда, с цел да мълчи за интимните им връзки. 
 Гледат делото против Тръмп през февруари или март
Гледат делото против Тръмп през февруари или март

Историческият развой за тайните пари, платени на порнозвездата Сторми Даниелс

Тръмп се бори за преизбиране през 2024 година и е смятам за един от любимците. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР