Съдебните власти на САЩ повдигнаха обвинения срещу четирима граждани на

...
Съдебните власти на САЩ повдигнаха обвинения срещу четирима граждани на
Коментари Харесай

САЩ обвиниха четирима от Беларус за въздушно пиратство

Съдебните управляващи на Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против четирима жители на Беларус по отношение на насилственото кацане на аероплан Ryanair предходната година, оповестява Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

" Белоруските публични лица изфабрикуваха данни за закани, с цел да принудят самолета да промени маршрута си и да кацне в Минск вместо във Вилнюс. Целта на пренасочването на самолета към Минск беше да арестува беларуски публицист и политически деятел ", изясни министерството.
 Полша разгласи, че службите на Беларус стоят зад отклонения полет на Ryanair
Полша разгласи, че службите на Беларус стоят зад отклонения полет на Ryanair

" Това е невиждано, надхвърлящо регламентите и практиката "

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания за " въздушно пиратство " на шефа на " Белаеронавигация " Леонид Чуро, неговия заместител Олег Казючиц и двама чиновници на специфичните служби на Беларус. И четиримата, както означават медиите, в този момент са на територията на Беларус.

По-рано през януари Международната организация за гражданска авиация (ICAO) заключи, че отчетът за бомба на борда на аероплан на Ryanair, която принуди екипажа да кацне в Минск предишния май, е съзнателно погрешна. В същото време организацията не съумя да упрекна " никое лице или страна в осъществяването на този акт за противозаконна интервенция " .

ICAO съобщи, че нейният директорски съвет ще се събере на 31 януари, с цел да вземе решение за идващите стъпки на организацията въз основа на отчета. Съветът ще прегледа и тъжба на Беларус, която счита, че рестриктивните мерки и глобите, наложени й след случая, са противозаконни.
 Лукашенко: Инцидентът с Ryanair беше планувана провокация
Лукашенко: Инцидентът с Ryanair беше планувана провокация

Президентът на Беларус се оплака от напън от Запада

Миналата година ICAO стартира следствие на обстоятелството, че на 23 май аероплан на Ryanair със 126 пасажери на борда от Атина до Вилнюс беше заставен да кацне в Минск. Самолетът е кацнал под претекст, че е получена сигнал за бомба, който след това не е доказан. Изтребителят МиГ-29 беше повдигнат в небето, с цел да ескортира пътническия аероплан .

На този полет бяха арестувани Роман Протасевич, един от основателите на телеграмния канал NEXTA, приет за екстремист в Беларус, както и приятелката му, студентка от Европейския филантропичен университет във Вилнюс, съветската гражданка София Сапега.
 Беларус към водача на Ryanair: Имате бомба на борда
Беларус към водача на Ryanair: Имате бомба на борда

Беларуските управляващи сами се оплетоха в лъжите си

Няколко страни, в това число Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство и Европейският съюз, постановиха наказания против Беларус по отношение на този случай .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР