Съдебната система невинаги е била долюбвана. Така представляващият Боян Магдалинчев

...
Съдебната система невинаги е била долюбвана. Така представляващият Боян Магдалинчев
Коментари Харесай

Председателстващият ВСС за атаките срещу Гешев: Съдебната система не винаги е долюбвана

Съдебната система не всеки път е била долюбвана. Така представляващият Боян Магдалинчев разяснява рецензиите отправени от Народното събрание към Висш съдебен съвет за преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев .

Той добави, че правосъдната система постоянно е била толерантна и сдържана към другите три управляващи. Според Магдалинчев някои неща, казани от депутатите, звучали като закана и опасност, че в случай че Висш съдебен съвет не правил някои неща, щели да видят какво ще стане .

Той би предпочел да се сезира Конституционен съд и да отговори по какъв начин Висш съдебен съвет да си взаимодейства с останалите институции. Висш съдебен съвет ще бъдат удовлетворени, в случай че Конституционен съд бъде сезиран и се произнесе по настояването на изпълнителната и законодателна власт. Взаимното почитание и толерансът е пътят, по който би трябвало да се върви за в бъдеще и всеки да си извършва своите конституционни пълномощия, настоя Магдалинчев.

Това, което е планувано по Конституция би трябвало да се ползва, а Висш съдебен съвет ще направи всичко опция и ще си употребява всички пълномощия по закон, посочи той.
 Магдалинчев видя политическо и деструктивно държание у Лозан Панов Магдалинчев видя политическо и деструктивно държание у Лозан Панов
Това, което цели този законопроект, ще се развие във времето. Политическите водачи в последния пленарен ден обявиха, че имат воля да прочие..

Боян Магдалинчев почита служебния правосъден министър Янаки Стоилов, като това, че внесъл едно предложение и не получил резултата не значи, че е прав, а Висш съдебен съвет, че не е прав в своята преценка. Когато се показва едно мнение към Висш съдебен съвет, че процедурата на министъра на правораздаването е близка до тази на импийчмнът и е процедура по целенасоченост на един от водещите фактори в тримата огромни в правосъдната система е доста необичайно, сподели Магдалинчев.

Той е на мнение, че с лека ръка щяло да се каже, че по целенасоченост трябвало да се освободи еди кой си. По думите на Магдалинчев по време на разглеждането на сигнала за освобождение на обвинител номер едно се получил един сериозен спор, само че това, че не се случило това, което министърът на правораздаването очаквал не значи, че решенията на Висш съдебен съвет не са верни или целесъобразни. С цялото си почитание, ние настояваме за поддържане приемливост и взаимно почитание, прикани Магдалинчев.

Необходимо е и такова почитание от страна на другите управляващи, прикани Магдалинчев.

Ние сме експерти с история, която не би следвало да се пренебрегне, сподели от своя страна Виктория Имова и би приела като персонална засегнатост, че от Народно събрание се приказва за членовете на Висш съдебен съвет като за хора, които са с незадоволителна или съмнителна професионална подготвеност.

Ние сме възпитани и нашето човешко мислене е ориентирано към осъществяването на функционалностите ни. За Имова е необичайно мисленето на политиците и приела като персонална засегнатост изказвания, че „ членовете на Висш съдебен съвет не поеха въжето, което им се подаде от министъра на правораздаването и министъра на вътрешните работи, с цел да се спасят “. „ Това е ужасна засегнатост “, посочи Имова.
 Заместник на Гешев го брани – с забавни думи за противозаконните арести в президентството Заместник на Гешев го брани – с забавни думи за противозаконните арести в президентството
Не, това не е гласоподаване за отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор. Това съобщи Даниела Машева, заместител на основния прокурор...

По думите ѝ значимото е да се подсигурява и обезпечи правната сигурност за всички, другояче се отива към безвластие, безпорядък, реваншизъм и непознати дейности в демократичната история. Аргументите в дебата за сигнала за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев са напълно юридически, сподели още тя.

„ В момента процедурата се трансформира в произвол, тъй като периоди не бяха зачетени като едно от гаранциите. Не може като демоклев меч да виси едно обвиняване, а би трябвало да има написани процедури както за период, по този начин и за реда, по който ще се реализира самата процедура, с цел да се подсигурява правовия ред “, безапелационна бе Имова.

Законът за СРС-та не може да бъде специфичен закон. За това Имова съжалява, че не може да се твърди, че един организационен закон, който дефинира лицата, които имат право да желаят от съда разрешенията за СРС-та и урежда технологията за тяхното потребление, да бъде специфичен по отношение на Наказателно-процесуален кодекс.

Не може да се търси отговорност на магистратите, че работят по отношение на законите, акцентира Имова.

Тя уточни, че народни представители да се намесват с неюридически причини в работата на Висш съдебен съвет е неприемливо. Имова прикани бъдещите парламентаристи да почитат съдиите, прокурорите и следователите. Тя настоя за по-голямо институционално почитание сред управляващите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР