Съдебната система е затънала в зависимости. Това заяви председателят на

...
Съдебната система е затънала в зависимости. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Лозан Панов: Съдебната система е затънала в зависимости

Съдебната система е затънала в зависимости . Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов на конгрес за " Ролята на съдиите в публичната полемика за върховенството на правото ", заяви БНР.

Лозан Панов изброи 11 аргументи, които, опровергават констатацията от последния евродоклад, че България се е справила с рекомендацията за гарантирането на независимостта на правосъдната власт .

 Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България Обновена
Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България

Временно прекъснати са 3 ограничения, само че медийната среда се утежнява, регистрират от Европейска комисия

" Главният прокурор проверява критиците си и слага чадър над приятелите си . Никой не се осмелява да инициира въвеждането на механизъм за неговия надзор. Критичните магистрати, отпред с ръководителя на Върховен касационен съд и други сътрудници и техните фамилии са подлагани на нечовечен медиен и институционален гнет , който прекатурва живота им с краката нагоре ", съобщи арбитър номер едно.

 Няма процедура за следствие на основния прокурор, възмущава се Калин Калпакчиев
Няма процедура за следствие на основния прокурор, възмущава се Калин Калпакчиев

От 5 години пита дали Цацаров е в една масонска ложа с Георги Гергов

Панов напомни, че участниците в злоупотребите в Софийския градски съд не са осъдени, а самият той е бил на косъм от импийчмънт поради свое изявление .

В последно време слушам единствено своя глас, а в новия Висш правосъден съвет (ВСС) тишината дебне отвред , съобщи ръководителят на Върховен касационен съд. Неговото тълкувание на евродоклада по механизма за съдействие и инспекция е, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.

 Хиперактивността на прокуратурата отвлича вниманието съгласно Панов
Хиперактивността на прокуратурата отвлича вниманието съгласно Панов

Никой не питал кой, какво е изискал на срещата в ЦУМ

Атаките против правосъдната система са проблем освен в България . Това съобщи досегашният ръководител на Съюза на съдиите в България (ССБ) Атанас Атанасов, чийто мандат изтече преди дни.

 Полша назначи новите съдии във Върховния съд, макар митингите
Полша назначи новите съдии във Върховния съд, макар митингите

Европейска комисия удостовери, че съди страната за противоречивата правосъдна промяна

Президентът на Международната съдийска организация (МЕДЕЛ) Филипе Маркес удостовери, че има невиждано нарастване на офанзивите към съдиите в цяла Европа и това е обезпокоително. Такива трендове също има в Полша, Унгария и Румъния.

 Унгария възнамерява нови административни съдилища
Унгария възнамерява нови административни съдилища

Трябва да отхвърля изказванията, че държавното управление ще подбере хора

Има рецесия в демократичните демокрации. Това дава отражение в правосъдната власт, а точно тя би трябвало да показва слабостта на другите управляващи . По време на акции с измама може да се подлага на критика и по този начин да се заплаши правилото за обективен развой, безапелационен е Маркес.

 Румъния одобри противоречив закон, анулиращ доказателства, получени посредством подслушване
Румъния одобри противоречив закон, анулиращ доказателства, получени посредством подслушване

Законът може да анулира стотици присъди

Панов даде образец с антикорупционната комисия (КПКОНПИ) , която приканва на разпит ръководителя на Върховен касационен съд (него самия - б.р.). Подобно деяние отваря опцията всички административни ръководители да могат да бъдат привиквани , до момента в който административният орган (Комисията - б.р.) има каузи в същия съд, чийто началник е извикан в комисията.

 Шефът на Върховен касационен съд привикан от антикорупционната комисия
Шефът на Върховен касационен съд привикан от антикорупционната комисия

Зам.-шефът Антон Славчев определил час и дата на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов

Припомняме, на 12 ноември 2018 година с писмо от зам.-председателя на КПКОНПИ се изискваше ръководителят на Върховния касационен съд да се яви за информация в комисията.

Отговорът на арбитър номер едно беше, че сходно деяние опонира на независимостта на правосъдната власт и той не отиде на повикването.

" Подобно искане е жестоко нарушение на конституционния принцип на разделяне на управляващите и същността на правовата страна ", бе отговорът, изпратен до комисията от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

По-късно от Комисията приканиха ръководителя на Върховен касационен съд да не се поставял над закона.

Форумът, който се организира в София, е проведен от Съюза на съдиите в България. Той е отдаден на ролята на съдиите в публичната полемика за върховенството на правото и проблемите с независимостта и натиска в правосъдната власт . В интернационалната среща взе участие и президентът на организацията " Европейски магистрати за народна власт и свободи " Филипе Маркес .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР