Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените

...
Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените
Коментари Харесай

Протест Кой спя съдебната реформа? в София иска отстраняване на...

" Съдебната промяна спря и това очевидно бе задачата на провалените договаряния за сформиране на ново постоянно държавно управление и на предварителните избори. По местата си остават тотално компрометираният състав на Висш съдебен съвет,, против който текат две следствия за вероятно осъществени закононарушения, и Инспекторатът към Висш съдебен съвет, който е към края на втория си мандат, без да е получил подобен. Не е определена Антикорупционната комисия, а и.ф. неин началник Антон Славчев бе дясната ръка на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. От първи март тази комисия получи по силата на закона за противопоставяне на корупцията проверяващи функционалности и към този момент се трансформира във втора прокурорска бухалка вместо в неутрален и ефикасен проверяващ орган за корупция и спор на ползи по висшите етажи на трите управляващи ", пишат уредниците Инициатива " Правосъдие за всеки ".

" За – дълготраен следовател и заместител на и.ф. основен прокурор Сарафов, освен това препоръчана персонално от него за този пост. Така обектът на промяната – Прокуратурата, се трансформира в неин индивид и при очевиден спор на ползи се чака заместник-главен прокурор да прави промяната в Прокуратурата и Висшия прокурорски съвет, да може да внася оферти за дисциплинарни производства и при тежки нарушавания да желае освобождение от служба на основния прокурор ", показват още уредниците във Фейсбук.

 

" Това е нонсенс и открита насмешка с концепцията за господство на правото и без значение правораздаване! ", декларират те.

 

" Връщаме се четири години обратно в развиването си, към митингите от лятото на 2020 година, към мрачните месеци на цялостно всевластие на олигархията в страната и политическите поръчки в правосъдната власт, към които се прибавят и откритите обстоятелства за редом правораздаване, и заведения за хранене и при документираното присъединяване на висши магистрати! ", декларират те и допълват:

 

" Всичко, което се реализира със закриването на профилираните съдилища и прокуратури, настоящи като инквизиционни трибунали, и лимитираното въвеждане на правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува досъдебни производства, което бе в действителност отвод от правораздаване и машина за индулгенции, е на път да бъде зачеркнато посредством възпроизводството на тези практики в сякаш естествените прокуратури, само че със „ профилирани отдели “, и стандартните съдилища, в които заседават добре профилираните „ профилирани съдии “, отпред с техните ръководители ".

" Не би трябвало да допуснем това, в този момент е моментът да реагираме остро и яростно, до момента в който политико-прокурорската мафия не се е окопала изцяло след предстоящи операции и изборни фалшификации на предварителните избори, под благосклонния взор или с дейното подпомагане на Министерство на вътрешните работи, чийто на властта в страната! ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР