Съдебната реформа ще е топ тема и за следващия парламент,

...
Коментари Харесай

Политическите идеи за съдебна реформа в няколко инфографики

Съдебната промяна ще е топ тематика и за идващия парламент, в случай че се съди по предизборните стратегии на главните партии, които - като се изключи Движение за права и свободи - признават това като главен политически приоритет. Акцентите обаче са прекомерно разнообразни по главните тематики, свързани със правосъдната промяна, има основни разлики в предлаганите решения, тъй че има заплаха още веднъж да не се стигне до допустим резултат.

Съдебната система несъмнено е опитното зайче на прехода, се споделя в обява на Български институт за правни начинания (БИПИ), съобразително обобщила картина на предизборните обещания на партиите за правосъдната система в инфографики по три съществени тематики - предлагани промени в Конституцията, промяна на Висшия правосъден съвет и промени в статута на основния прокурор, както и битката с корупцията.

Няма политическа мощ, която да предлага изработването на напълно нова Конституция, а предложенията са за промени и ремонти, се споделя в разбора на БИПИ.

Същевременно, има съществено обединяване към концепцията за закриването на профилираните съдилища и прокуратури, на процедура единствено ГЕРБ са срещу. Има и ексцентрични оферти, а най-разнообразни сякаш са концепциите за статута на Висш съдебен съвет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР