Съдебната битка срещу британските таблоиди се превърна в една от

...
Съдебната битка срещу британските таблоиди се превърна в една от
Коментари Харесай

Кой и как е съсипал живота на принц Хари

Съдебната борба против английските таблоиди се трансформира в една от задачите на принц Хари след напускането му на кралския двор. В желанието си да отбрани както себе си, по този начин и брачната половинка, и децата си, той се трансформира в първия член на английското кралско семейство от 132 години насам, който застава на свидетелската пейка в правосъдната зала.
 Желанието на принц Хари да напусне кралския двор още преди да срещне Меган Маркъл
За какво мечтаел Хари, преди да срещне Меган

Не за всичко е отговорна тя

Във вторник, 6 юни, се състоя следващото съвещание по делото срещу Mirror Group Newspapers. А обвиняването на принц Хари към публицистите е, че са хакнали телефона му и са използвали и други противозаконни средства за събиране на информация за персоналния му живот в интервала 1996-2009г. 

Херцогът на Съсекс се върна във Англия тъкмо месец след коронацията на татко си крал Чарлз, този път с цел да се яви във Върховния съд в Лондон. Там той сподели още веднъж това, което сме чували нееднократно - че с дейностите си против него публицистите са му предизвикали " забележителен стрес " и са разрушили някои от най-силните му персонални връзки. Затова и през днешния ден, въпреки толкоз години по-късно, е решен да получи отмъщение.
Всичко за Вашата сватба

 Снимка 621273

От показанията на принц Хари разбираме, че близо 140 публикации съдържат информация, събрана благодарение на противозаконни способи. 33 от тях са определени за разглеждане в процеса. А той не пропусна да спомене, че всяка една публикация е съумяла съществено да го тормози с излизането си. " Всички тези публикации изиграха значима роля, разрушителна роля, в израстването ми ", добавя той.

Когато е бил дребен, тези вестници са били на всички места из двореца и той е имал опция да прочете какво се написа за него неговите съученици също са четяли постоянно и по-късно са коментирали пред него. Затова той дефинира като " необикновено инвазивно " въздействието на тези вести.
 Снимка 621272

От писмените показания, които херцогът на Съсекс е дал предварително и които бяха приложени към документите към делото, разбираме още от терзанията му. Той счита, че медиите са събирали информация за него от гласовите известия, които е оставял на телефоните на майка си и татко си.

А диалозите му с неговия брат принц Уилям, в които си вършат персонални самопризнания, също са били подслушвани. Той признава и за позвънявания към Кейт Мидълтън, които очевидно също са били наситени с откровения, и някак са достигнали до английските таблоиди.

Принц Хари разяснява още, че нееднократно му се е случвало да прослушва известия на гласовата си поща за пръв път, само че да се чака, че те не са нови и някой към този момент ги е слушал преди него. Но тогава някак наивно го е отдавал или на механически проблем с телефона си, или на това, че предходната вечер е прекалил с питиетата и не помни дали е прослушал всичко.
 Снимка 621271

Херцоът на Съсекс декларира още пред съда, че пресата постоянно се е опитвала да повлияе отрицателно на връзките с най-близките му хора.  " Винаги съм се чувствал по този начин, като че ли таблоидите желаят да бъда самостоятелен, защото бях доста по-интересен за тях и продавах повече вестници ", безапелационен е той. И до момента в който медиите съобщават за неговите триумфи, като че ли постоянно им е носело по-голямо наслаждение да го срутват още веднъж и още веднъж, счита още принц Хари, представен от CNN.

В писмените си показания той се осмели да упрекна и актуалното английско държавно управление в прекомерно близки връзки с медиите. Според него и ръководещите, и пресата на Острова сега са на дъното, а министър председателят Руши Сунак явно няма интерес да реализира надзор над медиите, тъй като има другари в тях, за които това не е преференциално.

Адвокатите на медийната група се погрижиха разпитът на принц Хари да бъде доста по-стресиращ и изпълнен с подводни камъни от всяко изявление, което той в миналото е давал. Обстановката в правосъдната зала е била осезаемо напрегната, най-много за херцога и останалите трима ищци, представляващи десетки известни персони.
 Успя ли Принц Хари да се пребори за защита от полицията, когато е във Англия
Пореден отвод за Принц Хари

Не съумя да се пребори със съда в Лондон

Делото стартира на 10 май и се чака да продължи близо два месеца. От Mirror Group Newspapers към този момент признаха за едно нелегално събиране на информация, обвързвана с принц Хари, преди 20 години. Безспорно той е най-потърпевшият и да завоюва делото ще бъде огромна морална победа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg