Съдебната битка срещу британските таблоиди се превърна в една от

...
Съдебната битка срещу британските таблоиди се превърна в една от
Коментари Харесай

Кой и как е съсипал живота на принц Хари

Съдебната борба против английските таблоиди се трансформира в една от задачите на принц Хари след напускането му на кралския двор. В желанието си да отбрани както себе си, по този начин и брачната половинка, и децата си, той се трансформира в първия член на английското кралско семейство от 132 години насам, който застава на свидетелската пейка в правосъдната зала.
 Желанието на принц Хари да напусне кралския двор още преди да срещне Меган Маркъл
За какво мечтаел Хари, преди да срещне Меган

Не за всичко е отговорна тя

Във вторник, 6 юни, се състоя следващото съвещание по делото срещу Mirror Group Newspapers. А обвиняването на принц Хари към публицистите е, че са хакнали телефона му и са използвали и други противозаконни средства за събиране на информация за персоналния му живот в интервала 1996-2009г. 

Херцогът на Съсекс се върна във Англия тъкмо месец след коронацията на татко си крал Чарлз, този път с цел да се яви във Върховния съд в Лондон. Там той сподели още веднъж това, което сме чували нееднократно - че с дейностите си против него публицистите са му предизвикали " забележителен стрес " и са разрушили някои от най-силните му персонални връзки. Затова и през днешния ден, въпреки толкоз години по-късно, е решен да получи отмъщение.
 Снимка 621273

От показанията на принц Хари разбираме, че близо 140 публикации съдържат информация, събрана благодарение на противозаконни способи. 33 от тях са определени за разглеждане в процеса. А той не пропусна да спомене, че всяка една публикация е съумяла съществено да го тормози с излизането си. " Всички тези публикации изиграха значима роля, разрушителна роля, в израстването ми ", добавя той.

Когато е бил дребен, тези вестници са били на всички места из двореца и той е имал опция да прочете какво се написа за него неговите съученици също са четяли постоянно и по-късно са коментирали пред него. Затова той дефинира като " необикновено инвазивно " въздействието на тези вести.
 Снимка 621272

От писмените показания, които херцогът на Съсекс е дал предварително и които бяха приложени към документите към делото, разбираме още от терзанията му. Той счита, че медиите са събирали информация за него от гласовите известия, които е оставял на телефоните на майка си и татко си.

А диалозите му с неговия брат принц Уилям, в които си вършат персонални самопризнания, също са били подслушвани. Той признава и за позвънявания към Кейт Мидълтън, които очевидно също са били наситени с откровения, и някак са достигнали до английските таблоиди.

Принц Хари разяснява още, че нееднократно му се е случвало да прослушва известия на гласовата си поща за пръв път, само че да се чака, че те не са нови и някой към този момент ги е слушал преди него. Но тогава някак наивно го е отдавал или на механически проблем с телефона си, или на това, че предходната вечер е прекалил с питиетата и не помни дали е прослушал всичко.
 Снимка 621271

Херцоът на Съсекс декларира още пред съда, че пресата постоянно се е опитвала да повлияе отрицателно на връзките с най-близките му хора.  " Винаги съм се чувствал по този начин, като че ли таблоидите желаят да бъда самостоятелен, защото бях доста по-интересен за тях и продавах повече вестници ", безапелационен е той. И до момента в който медиите съобщават за неговите триумфи, като че ли постоянно им е носело по-голямо наслаждение да го срутват още веднъж и още веднъж, счита още принц Хари, представен от CNN.

В писмените си показания той се осмели да упрекна и актуалното английско държавно управление в прекомерно близки връзки с медиите. Според него и ръководещите, и пресата на Острова сега са на дъното, а министър председателят Руши Сунак явно няма интерес да реализира надзор над медиите, тъй като има другари в тях, за които това не е преференциално.

Адвокатите на медийната група се погрижиха разпитът на принц Хари да бъде доста по-стресиращ и изпълнен с подводни камъни от всяко изявление, което той в миналото е давал. Обстановката в правосъдната зала е била осезаемо напрегната, най-много за херцога и останалите трима ищци, представляващи десетки известни персони.
 Успя ли Принц Хари да се пребори за защита от полицията, когато е във Англия
Пореден отвод за Принц Хари

Не съумя да се пребори със съда в Лондон

Делото стартира на 10 май и се чака да продължи близо два месеца. От Mirror Group Newspapers към този момент признаха за едно нелегално събиране на информация, обвързвана с принц Хари, преди 20 години. Безспорно той е най-потърпевшият и да завоюва делото ще бъде огромна морална победа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР