Съдебната битка между Юксел Кадриев и кмета на столичния квартал

...
Съдебната битка между Юксел Кадриев и кмета на столичния квартал
Коментари Харесай

Семейна драма съсипа Юксел Кадриев

Съдебната борба сред Юксел Кадриев и кмета на столичния квартал „ Красно село “ завърши с неприятен процес за новинаря. Според решението на магистратите той няма да има право да употребява общинското жилище, което населява от 2011 година насам против алегоричен наем от към 90 лв., излиза наяве от документите по делото.

За да се опита да се избави от прекъсване правото му на прилагане на парцела, пред правосъдната институция Кадриев е дал куп доказателства, че не се намира в цветущо състояние. От данните по делото излиза наяве, че бащата на тв водещия – Феми Кадриев, е пристигнал неотдавна в столицата, защото е болен и има потребност от профилирано лекуване.

Той също бил приютен от сина си в общинското жилище, само че зародилата обстановка с заболяването му не е оказала въздействие върху крайното решение на магистратите. Освен това Юксел е споделил, че съжителства под един покрив и с майка си Гина, и с щерка си Габриела, като техните приходи са ниски или липсват.

Щерка му не получавала такива, а пенсията на майка му била под минималната и възлизала на 467 лв. месечно.
Юксел е показал пред съда и служебна записка от работодателите си Би Ти Ви, която да удостовери приходите му от заплати за една календарна година обратно. От нея излиза наяве, че за предходните 12 месеца той е получил общо сумата от 69 912 лв. за длъжността си на водещ на централната новинарска емисия на медията. Сумата е след удръжки и разграничена на 12, демонстрира, че месечната заплата на Кадриев е малко над 5800 лв..

Въпреки това съгласно закона приходът на фамилията не би трябвало да надвишава 44 928 лева годишно, с цел да може то да обитава в общинско жилище. Очевидно новинарят не дава отговор на посочения аршин. Не е ясно каква е повода Юксел да упорства да остане да обитава в парцел на общината, при изискване че не е обществено слаб и разполага с задоволително огромни и сигурни приходи, с които би могъл да си разреши да се изнесе чартърен или да си закупи своя недвижима благосъстоятелност.

В момента най-голямата паника на новинаря била заболяването на татко му и преместването на цялото му домакинство в различен апартамент. Той се тормозил, че родителите му щели да преживеят мъчно обстановката със загубата на жилището, само че в това време било невероятно да се върнат в родното им Оряхово заради проблемите им със здравето. Щерката на Кадриев пък продължава да живее дружно с баща си, баба си и дядо си, тъй като майка ѝ Бонка, с която водещият е разведен от дълго време, има втори мъж и семейство в Босна. Габриела е студентка в Нов български университет и към момента разчита на издръжката на татко си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР