Съдебен състав на Административен съд – Пловдив отхвърли като неоснователна

...
Съдебен състав на Административен съд – Пловдив отхвърли като неоснователна
Коментари Харесай

Съдът отряза жалбата на бившия кмет на Калояново

Съдебен състав на Административен съд – Пловдив отхвърли като неоснователна жалбата на някогашния към този момент кмет на Калояново Георги Георгиев срещу Решение на Общинска изборна комисия Калояново № 144-МИ/ 27.05.2021 година, с което се афишира предварително преустановяване на пълномощията му като кмета на общината.

Съдът приема, че решението на Общинска изборна комисия в Калояново е издадено от способен орган при съществуването на изискуемите от закона болшинство и кворум, в плануванаъа от закона форма, заради което същото се явява законосъобразно.
В претекстовете си правосъдният състав сочи, че не е налице несъгласие с наредбата на чл.27, ал.2, т.2 от Административнопроцесуален кодекс, защото предметът на висящото правосъдно произвеждане пред Върховен административен съд /адм.дело № 1453/2021 г./ не е еднакъв с сегашния.

С Решение № 143-МИ/25.11.2020г., ОИК е постановила отвод за предварително преустановяване на пълномощията, до момента в който с Решение № 144-МИ/ 27.05.2021 година се афишира предварително преустановяване на пълномощията на кмета. Следователно съществуването на публикуван самостоятелен административен акт и висящо административно произвеждане с друг предмет не е спънка за годно практикуване на пълномощието на органа да издаде нов акт.

Решението по адм.дело № 1407/2021 година предстои на обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 7 – дневен период.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР