Съдебен изпълнител продава на части емблематичния къмпинг Каваци, който е

...
Съдебен изпълнител продава на части емблематичния къмпинг Каваци, който е
Коментари Харесай

Съдебен изпълнител продава на части емблематичния къмпинг "Каваци"

Съдебен реализатор продава на части емблематичния къмпинг " Каваци ", който е обвързван със семейство Евгения и Николай Баневи.



Три разгласи за общо над 4 милиона лв. начална тръжна цена са в ход за къмпинг " Каваци ". Тежестите върху парцела са доста, измежду искателите е община Созопол. Данък здания и такса боклук не са плащани за 11 години обратно.

Бяха направени съглашения за заплащане, непринудено заплащане с тяхната компания, което те надлежно не извършиха, сподели Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол.

Със заповед на кмета 14 краткотрайни обекта са отстранени – навеси, барбекюта.

Мисля, че тактиката ни е вярна и почтена, най-малкото към хората на Созопол, тъй като тези господа, дами и господа, дължат една сума от порядъка на малко над 800 000 лв.. Това са налог здания и такса боклук, образувана от 2011 година до момента, съобщи Янакиев.

Дружеството не разяснява това, че има отговорности към община Созопол, само че те никога не са в размер 800 и недостатък хиляди, защото най-голямата сума се образува от последните 5 сезона, в които сдружението не е във притежание на къмпинг " Каваци ", изясни Евгения Банева, шеф на " Хелио-тур-С " АД.

От години там има проблеми със собствеността както сред компании, по този начин и с физически лица, които са възстановили парцелите си. Нов притежател на имот до къмпинга е единственият човек, който срещаме в студения ден.

Чувам, че има някакви драми сред Баневи и някакви други хора, само че не мога да кажа сигурно. Аз не се тормозя за проблеми, не виждам какъв проблем и от кой би трябвало да имам проблем, съобщи Марио Тенев, нов притежател на парцел до къмпинга.

Баневи обявиха, че ще заведат ново дело против страната в Страсбург за незаконно безучастие по проблема с къмпинг " Каваци ".

Те са употребили услуга, която не са изплащали, те ли са най-хитри и умни да спрат да си заплащат всичко посредством всякакви правосъдни способи на юристите им, толкоз години да се паразитира един тип, разяснява кметът на община Созопол.

Търгът за къмпинга е разгласен за 5 април. Независимо дали ще се стигне до продажба, или не, това няма да попречи на действието му през летния сезон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР