Съдбоносно решение трябваше да вземе един от най-големите таланти в

...
Съдбоносно решение трябваше да вземе един от най-големите таланти в
Коментари Харесай

Бивш футболист на Лудогорец и ЦСКА взе тежко решение

Съдбоносно решение трябваше да вземе един от най-големите гении в родния футбол – Кристиян Китов. Роденият на 14 октомври 1996 година полузащитник стопира с футбола след получена тежка травма. Той има скъсана задна кръстна връзка и този път е решил, че няма да продължи дейната си кариера.

През годините Китов бе унизен от много травми, множеството от които много тежки. Една от тях бе през 2021 година, когато имаше отлепен хрущял на колянната става и претърпя интервенция.

Китов е младеж на ЦСКА, само че през 2012 година с още няколко момчета от „ алената “ школа отпътува за Лудогорец (Разград). Там се трансформира в един от водачите на своя набор, като бе капитан на тима на Лудогорец в Младежката Шампионска лига през сезон 2014/2015.

Китов дебютира за мъжкия тим на Лудогорец на 18 май 2014 година и то с гол против Черно море, като има записани четири мача за първия отбор на разградчани.

През идващите три сезона бе част най-вече от втория тим на Лудогорец, след което за малко игра в Локомотив (Горна Оряховица).

В началото на 2019 година Китов мина в Струмска популярност (Радомир), като се трансформира в съществена и неделима част от нашето семейство. Футболистът изигра над 100 мача с фланелката на Славата.

„ Изключително доста скърбя за Кристиян. Той е един от най-хубавите футболисти, с които съм работил. Несъмнено тежко решение за всеки един футболист, само че желая да му кажа, че би трябвало да продължи да бъде темперамент, да не се отхвърля пред нищо и да реализира още триумфи след дейната си футболна кариера “, разяснява старши треньорът на Струмска популярност Владимир Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР