Съдбата на тази велика страна е вече твърдо в нашите

...
Съдбата на тази велика страна е вече твърдо в нашите
Коментари Харесай

Брекзит получи и кралско одобрение, Джонсън: Съдбата на Великобритания вече е в нашите ръце

Съдбата на тази велика страна е към този момент твърдо в нашите ръце, съобщи английският министър председател Борис Джонсън след ратификацията на на съглашението сред Обединеното кралство и Европейския съюз.

" В 11 часа вечерта на 31 декември ще настъпи ново начало в историята на нашата страна и нова глава в връзките с Европейски Съюз като наш максимален съдружник ", сподели Джонсън.

Той благодари на членовете на двете камари на Народното събрание , че одобриха документа, който ще контролира връзките сред Обединеното кралство и Европейския съюз, откакто изтече преходният интервал след Брекзит през днешния ден в среднощ, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Камарата на общините одобри законопроекта с 521 против 73 гласа, а след близо 8-часов спор същото направи и Камарата на лордовете. След това бе утвърден и от кралица Елизабет Втора, което бе последната условност преди влизането му в действие като закон.

Кралицата утвърди законопроекта за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз, което значи, че той придобива силата на закон. Това заяви ръководителят на Камарата на общините на английския парламент Линдзи Хойл, представен от Ройтерс.

Така Обединеното кралство приключи от своя страна процеса по ратификация на съглашението за търговия и съдействие с Европейски Съюз, което бе подписано на 24 декември и ще дефинира връзките сред Лондон и Брюксел от 1 януари 2021 година

В новогодишната нощ ще завърши преходният интервал и Брекзит, за който британците гласоподаваха на референдум през 2016 година, ще стана факт - страната ще напусне единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз.

 Борис Джонсън подписа комерсиалната Брекзит договорка с Европейски Съюз (видео) Виж още

По-рано Камарата на лордовете утвърди след траяли близо 9 часа диспути комерсиалното съглашение сред Обединеното кралство и Европейския съюз, заяви ДПА.

Членовете на горната камара, както се очакваше, не се опълчиха на Камарата на общините, която утвърди законопроекта на второ и трето четене по-рано през вчерашния ден.

Общо 466 членове на Камарата на лордовете гласоподаваха за законопроекта, уреждащ бъдещите връзки на страната с Евросъюза, а 101 законодатели гласоподаваха срещу, заяви ТАСС.

След това, връщайки се без промени в долната камара, той най-сетне беше дефинитивно признат.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР