Съдбата на Сирия се обсъждаше днес в Истанбул. Лидерите на

...
Съдбата на Сирия се обсъждаше днес в Истанбул. Лидерите на
Коментари Харесай

Какво се договориха Ердоган, Путин, Меркел и Макрон за Сирия

Съдбата на Сирия се обсъждаше през днешния ден в Истанбул. Лидерите на Турция, Русия, Германия и Франция търсиха политическо решение на сирийската рецесия. След диалози в двореца Вахдетин, те приканиха преди края на годината да бъде основана Конституционна комисия в Сирия.

 © Българска телеграфна агенция
Съдбата на сирийския президент продължава да разделя участниците в истанбулската среща, само че и четиримата водачи са единомислещи, че дълготрайната непоклатимост на Сирия може да бъде реализирана единствено посредством мирни и дипломатически средства. На общата конференция те обявиха, че бъдещото на Сирия би трябвало да бъде решено от сирийците и то освен тези, които са в страната, само че и бежанците.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Обсъдихме и връщането на сирийските бежанци назад в страната им. Постигнахме консенсус, че това би трябвало да стане на непринуден принцип и би трябвало да бъде координирано с Организация на обединените нации.
В заключителната декларация четиримата водачи приканиха за обезпечаване на достъп на филантропичните организации до Сирия. Ердоган, Меркел, Макрон и Путин се оповестиха и за опазване на примирието в сирийската провинция Идлиб - последния бастион на бунтовниците. През септември Турция и Русия се договориха там да бъде основана демилитаризирана зона. Но през последните дни от региона идват информации за престрелки.

За първи път конгрес за Сирия се организира в този формат. Предложението за срещата беше на турския президент. Той събра водачите на Русия, Франция и Германия в двореца на последния султан на Османската империя.
 Решаваща среща за ориста на Сирия в Истанбул Решаваща среща за ориста на Сирия в Истанбул
Съдбата на Сирия беше разисквана в Истанбул. Лидерите на Турция, Русия, Германия и Франция търсиха политическо решение на сирийската рецесия, която продъл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР