Съдбата на малкото бебче Калина, което се нуждае от 500

...
Съдбата на малкото бебче Калина, което се нуждае от 500
Коментари Харесай

Съдбата на бебенцето от Варна трогна българите, за часове събраха 115 000 лв.

 Съдбата на дребното бебче Калина, което се нуждае от 500 000 лева, с цел да живее, трогна освен варненци, само че и всички българи, които се втурнаха да оказват помощ, научи Varna24.bg .

От през вчерашния ден, след изявления в медиите, измежду които и във Varna24,bg, хиляди хора споделят апелът за помощ на младите родители и всеобщо хората започнаха да подаряват средства, с цел да оказват помощ на прелестното детенце да се избави от подлото заболяване. 

Новината за набраните досега средства показа Мария Петрова в групата " Варненски мамчета ". Ето какво написа тя:

" Искам да изкажа възхищението си от хората в България! Само за броени часове, от през вчерашния ден следобяд до тази заран, през helpkarma са събрани над 115 000 лв.. Държавници може да нямаме, само че имаме най-ценното - ЧОВЕЦИ! 

Бебе Калина ще порасне! Късмет, мъниче! "

На идния концерт за децата на починалите и потърпевши чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, който ще се организира на 15 юни във Варна, също ще бъдат сложени дарителски кутии за набирането на средства за дребното бебче, оповестиха уредниците за Varna24.bg

Ето и това, което споделиха младите родители на Калина, Яна и Явор от Варна, които се борят за живота на дребната си дъщеричка:

Здравейте, Добри Хора!

Не бихме желали да се срещаме по този начин, само че сериозността на обстановката ни го изисква. Ние се споделяме Яна и Явор от град Варна и бихме желали да споделим нашата история с вас:

На 22 март се роди нашата първа прелестна дъщеричка Калина. През първия месец от живота й всичко беше добре, тя се развиваше обикновено, изглеждаше здрава и домът ни беше изпълнен с наслада и боязън. Като родители за първи път ние нямахме самообладание да прекарваме време тримата, да се забавляваме и да учим света дружно - да се разхождаме, да катерим планини, да плуваме в морето... Но за жалост тези наши фантазии останаха на назад във времето.

Сега нашата единствена фантазия е да спасим живота на детенцето ни!

Като всички бебета дребната Калина разви жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозираше, че това е симптом за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден преди още да сме отбелязали празника, Калина получи вътрешен кръвоизлив и незабавно ни одобриха в болница “Света Марина " във Варна. Кръвта й не се съсирваше вследствие на неналичието на витамин К, стойностите на билирубин бяха прекомерно високи. Тези признаци посочваха, че нейният черен дроб и жлъчка не действат вярно. Но аргументите за това можеше да са доста...

Последваха голям брой проучвания: кръвни проби, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина " във Варна излязохме с пет хипотетични тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия. 

Изпратиха ни в София в болница “Пирогов " с вярата за оперативно лекуване, което експертите след доста проучвания още веднъж, решиха, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях беше: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина беше ориентирана за интензивно наблюдаване от детски гастроентеролог в " Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания - проф. доктор Иван Митев " в София с оглед следваща чернодробна трансплантация.

И още веднъж вяра: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направиха заради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и неспособност дробът да бъде избавен. От Хамбург се върнахме с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) вследствие на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената опция и вяра за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има доста малко време. Операцията би трябвало да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която би трябвало да се заплати е 500 000 лева Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем нужните средства в период!

Въпреки сивия живот по многото лечебни заведения, ежедневните проучвания, процедури, болежка и системи, Калина е изпълнена с готовност за живот и не се предава! Всеки ден тя ни подарява с безчет слънчеви усмивки, учи ни със светлия си взор, гука и ни приказва по своя си метод и няма самообладание да порасне.

Помогнете да спасим тази дребна и чиста душа! 

Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

BIC: UBBSBGSF

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

PayPal на майката: [email protected]

С голяма вяра в сърцата,

Яна и Явор

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/BadeshteZaKalina/

Колеги и другари на Яна и Явор провеждат благотворителен базар за Калина. На 8 юни сред 11.00 и 15.00 ч. те ще бъдат на Фермерския базар в Mall Varna, а на 9 юни, неделя, от 11.00 до 18.00 ч. пред ФКЦ – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР