Съдбата на Европейския съюз ще бъде решена от защитата на

...
Съдбата на Европейския съюз ще бъде решена от защитата на
Коментари Харесай

Съдбата на ЕС ще се реши от защитата на външните му граници, каза канцлерът на Австрия

Съдбата на Европейския съюз ще бъде решена от отбраната на неговите външни граници и от способността на блока да извърши необятни промени, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от Българска телеграфна агенция и ДПА.

" Никаква отбрана на външните граници е началото на края на свободната откъм вътрешни граници Европа ", сподели Курц на събиране на Европейската национална партия в Мюнхен.

Той прикани за бюджет на Европейски Съюз, който да е ориентиран върху предварителната защита на противозаконната миграция и за солидно увеличение на ресурсите и на пълномощията на европейската организация за защита на границите " Фронтекс ".

По-рано пред участниците в същия конгрес немският канцлер Ангела Меркел сподели, че европейците би трябвало да намерят " общ отговор на въпросите за противозаконната имиграция ".

Вчера Курц изрази поддръжка за понижаване на Европейската комисия и за унищожаване на едно от двете седалища на Европейския парламент, това в Страсбург, позиции, които Меркел също изрази.

Курц е отпред на съдружно държавно управление на консерваторите и крайната десница, което неколкократно съобщи желанието си да понижи имиграцията. Австрия е отпред на оформящия се в Европейски Съюз лагер за основаване на центрове за мигранти отвън Европейски Съюз. Страната на 1 юли ще поеме от България ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР