Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години

...
Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години
Коментари Харесай

Кучета „изчезват” в общинските приюти на „Екоравновесие”

Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години е неразбираема – няма и планове какъв брой излиза на данъкоплатеца издръжката на бездомно куче.

За четириногите се харчат милиони.

През последните 4 години към момента няма данни за това какъв брой кучета в приюта са умрели. Отчетен е броя кучета, хванати от улицата, върнатите назад там и осиновените. Но графата за умрели остава празна.

Според справките на „ Екоравновесие” сборът на всички кучета, оставащи в приютите от 2013 година до 2016 година е близо 6500, общият потенциал, с който общинското дружество разполага обаче е 1500. Така 5000 кучета остават с неразбираема орис. Директорът не желае да разяснява интервал, през който не е бил на този пост.

Не бяхме позволени до амбулаторията, където се гледат болните кучета. Но от листа на клетката виждаме, че куче, чието общо положение е несъмнено на 18 декември като " неподходяща прогноза ", получава лекуване на същия ден и на идващия. В почивните дни обаче положението на кучето не е разказано. Няма и знак за извършено лекуване.

Избрахме случайно куче на което да проверим досието. Ветеринарят не е видял раната, само че ни убеждава, че гледачите ползват лекуване. Документите обаче му демонстрират, че бърка.

„ Екоравновесие” разполага с годишен бюджет от два милиона и половина. С тази сума са направени клетките в приюта, най- огромната им рационализация е мрежа, която на много места е раздрана.

В бюджета няма план за това какъв брой коства едно бездомно куче на данъкоплатеца.

Твърди се, че при храненето се прави обход за да се подсигурява, че всички кучета ще имат достъп до храната. Това би трябвало да лишава доста часове от времето на огромен брой чиновници.

Оказва се, че в приюта не се води и обходен лист на кучетата за да се следи общото им положение, както изискват общинските наредби.

След като припомняме закона, се оказва, че обходни листа се водят, само че не може да бъде открит нито един.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР