Съдбата на 41-вото издание на рали Дакар през 2019 година

...
Съдбата на 41-вото издание на рали Дакар през 2019 година
Коментари Харесай

Без рали Дакар през 2019?

Съдбата на 41-вото издание на рали Дакар през 2019 година е сложено на карта, откакто единственият останал хазаин – Перу – изпитва финансови терзания и заплаши, че също може да отдръпна кандидатурата си в последния миг.
Поради икономическата си рецесия Чили се отхвърли да бъде част от най-трудното съревнование за човек и машина предишния месец. Еквадор също беше претендент за домакинство, само че уредниците не стигнаха до съглашение с държавното управление. Боливия също е била в сметките, само че и тя се отхвърли в последния миг, сходно на Чили.

След тези събития предишния месец уредниците на рали Дакар оповестиха, че тазгодишния рали рейд ще се организира напълно в Перу. Състезанието изглеждаше несъмнено, само че в този момент излиза наяве, че сред уредниците и Чили е подписан единствено прелиминарен контракт, а окончателният договор и всички елементи по договорката би трябвало да се изяснят до 30 юни.

The 2019 Dakar Rally appears under threat as Peru weighs up whether being the sole host nation is financially viable:https://t.co/TFcg3UHYH0 #Dakar2019
— Motorsport.com (@Motorsport) June 21, 2018
Перуански медии оповестяват, че след стопански разбор на семейството държавното управление е стигнало до отрицателни заключения и обмисля отдръпването си. Разходите, коуто Перу би трябвало да направи, са в размер на 6 млн. $ към уредниците на Дакар и още 25 млн. $ в инфраструктура, сигурност и логистика.

Окончателното решение за бъдещето на рали Дакар 2019 ще бъде взето в четвъртък.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР