Съдът за тежки престъпления в турския град Айдън е осъдил

...
Съдът за тежки престъпления в турския град Айдън е осъдил
Коментари Харесай

Затвор за българката, подкрепяла терористи в Турция

Съдът за тежки закононарушения в турския град Айдън е осъдил на една година и 10 месеца затвор българката Мира Яшар Селямоглу, заяви в. ”Миллиет ”.
Същата бе арестувана преди към година от турската полиция в град Дидим, до момента в който бе на отмора с приятеля си - английския жител Джо Робинсън, и майка си. Двамата бяха упрекнати от турските управляващи за агитация в поддръжка на терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК) и бяха задържани.

Причина за ареста бе публикуването на фотоси, на които 24-годишният Джо Робинсън е показан в камуфлажна униформа с бойци от Силите за отбрана на народа - сирийски кюрдски милиции, които Турция дефинира като терористи поради връзките им с ПКК.

Мира бе арестувана известно време в полицията и по-късно бе пусната на независимост, само че с изискване, че ще бъде съдена задочно. Властите след известно време позволиха на Мира да отпътува от Турция.

Британският жител изначало бе арестуван в пандиза, а по-късно бе пуснат на независимост, само че със възбрана да напуща Турция, която е към момента в действие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обвиняемите не са се явили на последното правосъдно съвещание в съда за тежки закононарушения в град Айдън и са показали опрощение, оповестиха турски медии. На съвещанието са участвали единствено юристите им.

Джо Робинсън е бил наказан на 7 години и 6 месеца затвор поради присъединяване в дейностите на терористичната ПКК. Съдът постановил още, до момента в който влезе в действие присъдата, да бъде продължена възбраната за овакантяване на Турция на английския жител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР