Съдът взе решение за обвиняемите за трагедията с мигрантите у

...
Съдът взе решение за обвиняемите за трагедията с мигрантите у
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемите за смъртта на мигрантите край Локорско

Съдът взе решение за обвинените за нещастието с мигрантите у нас.

Софийският градски съд дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража " на Христиан Дунгаров, Атанас Атанасов, Петър Янев, Тачо Тачев и Виктор Кузмов. Петимата са упрекнати за случая с 18-те умряли мигранти в камион край софийското село Локорско.

Съдът се стимулира с съществуването на задоволително доказателства, от които може да се направи извод, че те са причинители на закононарушенията, в които са упрекнати, както и че може да извършат закононарушение. " Деянията са авансово добре планувани и усърдно изпълнени ", оповестиха от институцията, написа novini.bg.

До момента са разпитани голям брой потърпевши лица, които описват в детайли, че са блъскали по преградите, тъй като са почнали да се задушават, само че водачите не са помогнали и са избягали.

Пред съда петимата упрекнати желаеха по-леки ограничения за неотклонение.

Дунгаров сподели, че е израснал без татко и желае единствено да е с майка си.

Атанасов съобщи, че е съдействал изцяло и е оказал помощ " доста неща да се решат ". Янев сподели, че не се усеща отговорен, тъй като е бил на 400 км. Тачев съжалява, че е " станало по този начин ", а Кузмов, който е упрекнат за управление на проведена незаконна формация, съобщи, че би изтърпял наказването си, в случай че му се потвърди виновността.

Съдът не откри задоволително учредения, с цел да одобри, че петимата могат да се укрият, защото са съдействали на следствието.

Прокуратурата желае задържане под стража на петима обвинени за починалите мигранти край Локорско

Определението не е дефинитивно и предстои на тъжба или митинг пред САС. В случай на такива, правосъдното съвещание е планувано за 28 февруари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР