Съдът взе решение след смърт на пътя.След протест на Окръжна

...
Съдът взе решение след смърт на пътя.След протест на Окръжна
Коментари Харесай

14 години затвор за мъжа, убил умишлено в катастрофа 19-годишен в Крушаре

Съдът взе решение след гибел на пътя.

След митинг на Окръжна прокуратура - Сливен Апелативният съд в Бургас постанови наказване от 14 години „ отнемане от независимост “ във връзка с Х.Х. По този метод втората правосъдна инстанция промени присъдата на Окръжен съд - Сливен, който бе определил наказване от 7 години „ отнемане от независимост “ във връзка с подсъдимия.

Припомняме, че Х.Х. е обвиняем за това, че съзнателно е провокирал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което почина 19-годишният П.Д., а бащата на умрелия получи междинна телесна щета. Престъплението е осъществено на 21.11.2021 година на път в с. Крушаре, общ. Сливен, написа novini.bg.

По време на следствието е открито, че до съдбовния случай се стига, откакто в нощно заведение сред подсъдимия и жертвата поражда спор за момиче, който след това е прераснал в спор в обществените мрежи и спогодба да се видят на идващия ден, с цел да си уредят сметките. 

По време на срещата спорът е ескалирал и потърпевшите татко и наследник са си тръгнали със фамилния автомобил. Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и блъснал с колата си един път, а при втория удар ги е засякъл със скорост към 85 км/ч, което довело до съдбовния конфликт.

С присъдата на Апелативен съд - Бургас е наложена възбрана на Х.Х. да ръководи МПС вечно.

Присъдата на Апелативен съд - Бургас предстои на обжалване пред Върховен касационен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР