Съдът във Франкфурт отхвърли иск за €4 000, подаден от

...
Съдът във Франкфурт отхвърли иск за €4 000, подаден от
Коментари Харесай

Немски съд разреши на орехите да падат върху коли

Съдът във Франкфурт отхвърли иск за €4 000, подаден от жена през 2013 година поради вреди по автомобила ѝ, които нанесъл орехът в двора на комшията, оповестява The Local. Предишната есен ядките на дървото почнали да падат на земята, само че мощният вятър ги отвял право върху колата на ищцата, вследствие на което по каросерията се появили вдлъбнатини като от градушка.

Пред съда съседът не отрекъл, че вредите са породени от дървото в парцела му. Мъжът обаче изтъкнал, че можел само да подкастря постоянно клоните, което и правел.

Вземайки поради събитията съдията стигнал до извода, че ищцата би трябвало да подаде иск против дървото. Тъй като растенията не можели да носят правосъдна отговорност, следвало рухването на орехите да бъде прието за "природен факт ".

"За да се избегне изцяло рискът от рухване на плодове, би трябвало или дървото да се отсече, или да се обезопаси с мрежа по целия периметър ", гласяло решението на съда, а нито един от двата разновидността не бил желан в немските градове.

В последна сметка ищцата трябвало да заплати разноските по делото. Жената обаче можела да апелира решението в период от един месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР