Съдът в Търговище уважи искането на Окръжната прокуратура и определи

...
Съдът в Търговище уважи искането на Окръжната прокуратура и определи
Коментари Харесай

Предполагаемият убиец от Славяново остава в ареста

Съдът в Търговище почете настояването на Окръжната прокуратура и дефинира най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража “, по отношение на за 49-годишния Ю.Ш. от село Славяново. Той е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 199, алинея 2, т.2 от Наказателен кодекс - обир, съпроводен с ликвидиране, и беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор.

Съставът на Окръжния съд в града взе поради, че Ю.Ш. е неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността, като е осъждан в това число за ликвидиране, като е лежал в пандиза неведнъж.

Жертва на закононарушението, осъществено на 11 октомври 2022 година, станала 61-годишна жителката на село Славяново, която Ю.Ш. познавал. Той знаел, че тя е финансово обезпечена и задачата му била да я ограби. Установено е, че обвиненият незаконно е лишил сумата от почти 15 000 лв., благосъстоятелност на жертвата.

Изясняват се аргументите и събитията, довели до съдбовния край. Според резултатите от съдебно-медицинската експертиза повода за гибелта на дамата е удушаване.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище. Решението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР