Съдът в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Съдът в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста митничаря, хванат с над 15 кг марихуана

Съдът в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Петър Иванов, упрекнат в притежанието за разпространяване на над 15 кг марихуана.

Във вторник, към 17:00 часа, на входа на Стара Загора чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са спрели за рутинна инспекция товарен автомобил. Колата, която била благосъстоятелност на чиновник на Агенция " Митници ", е ръководена от обвинения.

Митничарят е 37-годишен чиновник на пункта " Капитан Андреево ", заяви тогава старши комисар Лазар Христов.

Извършено е претършуване и изземване на автомобила, при което са открити пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

В залата от държавното обвиняване настояха за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиненият, а отбраната му изиска „ домакински арест “.

Обвиняемият изрази страдание " за това неразбирателство ".

Адвокатът на Иванов Димо Стоянов изясни, че неговият подзащитен не е знаел какво транспортира и е правил услуга на другар.

" Приел е, че транспортира билки за правене на медикаменти ", изясни юристът.

Той посочи, че е " трябвало те да бъдат доставени на околовръстния път на Стара Загора, няма адрес или кой е трябвало да ги получи ". Адвокатът разяснява, че неговият подзащитен се признава за отговорен.

" Това е едно официално закононарушение, няма какво да доказваме- той е в колата, в колата е и надлежно опиатът. Това е задоволително според закона да приемем, че е налице виновността ", сподели Стоянов. 

Адвокат изясни, че Петър Иванов е митнически чиновник, който единствено за един месец има над 24 митнически акта по задържане навръх контрабандни артикули, в това число и опиати. Той е трябвало напълно скоро да бъде нараснал. 

Той посочи, че няма да бъде обжалвана наложената мярка за неотклонение.

По време на съвещанието стана известно, че по 30-те опаковани пакета няма отпечатъци на Петър Иванов.

Окръжният съд в Стара Загора одобри, че доказателствата, приложени към дело, са събрани по избрания от закона ред и от всички тях може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност.

Магистратите са приели, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, макар че същият е с чисто правосъдно минало и има непрекъснат адрес.

Разследването е в начален стадий и следва осъществяването на още процесуално-следствени дейности, заради което съдът откри, че мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е тази, която би изпълнила задачите на закона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР