Съдът в Салехард прие иска на майката на Навални срещу

...
Съдът в Салехард прие иска на майката на Навални срещу
Коментари Харесай

Съдът в Салехард прие иска на майката на Навални за отказа да й бъде предадено тялото му

Съдът в Салехард одобри желае на майката на Навални против Следствения комитет заради отхвърли да и бъде предадено тялото му. Искът ще бъде прегледан на 4 март.

Градският съд на Салехард получи иск от Людмила Навална, майката на Алексей Навални, която се оплака в Следствения комитет на Руската федерация, тъй като не й беше обещано тялото на сина й, който умря в колония. Това оповестява ТАСС, базирайки се на пресслужбата на съда.
„ Жалбата е постъпила за непозволени дейности и решения. Слушането е планувано за 4 март, закрито правосъдно съвещание “, споделиха от съда.

Директорът на ФБК Иван Жданов заяви на 20 февруари, че Людмила Навална е завела дело против бездействието на Следствения комитет за освобождение на тялото на Навални.

Следственият комитет отхвърля да съобщи тялото на Алексей Навални с обяснението, че води следствие във връзка със гибелта му. Прессекретарят на Навални Кира Ярмиш заяви на 19 февруари, че Следственият комитет е удължил инспекцията с най-малко две седмици, което значи, че тя ще завърши не по-рано от 3 март.

Според Федералната работа за осъществяване на наказванията Навални е умрял, откакто му е станало неприятно

Федералната работа за осъществяване на наказванията твърди, че Алексей Навални е умрял, откакто му е станало неприятно след разходка в колонията на 16 февруари. Съратници на политика считат, че той е бил погубен. Вдовицата на опозиционния водач Юлия Навальная сподели, че тялото на Навални не се освобождава, тъй като управляващите „ чакат следите на идващия „ Новичок “ на Путин да изчезнат “.

На 20 февруари майката на политика Людмила Навална записа послание към съветския президент Владимир Путин, в което изиска тялото на сина й да й бъде обещано:
„ Решението на въпроса зависи единствено от вас “.

Правозащитният план „ ОВД-Инфо “ прикани руснаците да пишат тъжби до Следствения комитет с искане за предаване на тялото на Алексей Навални на фамилията му, употребявайки услугата „ Кълвач “. Към сутринта на 21 февруари повече от 73 хиляди души са написали апели.

Източник: ТАСС /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР