Съдът в руския град Владимир отложи изслушване по жалби, подадени

...
Съдът в руския град Владимир отложи изслушване по жалби, подадени
Коментари Харесай

Навални е в неизвестност от 2 седмици. Руски съд отложи изслушване на жалбите му

Съдът в съветския град Владимир отсрочи чуване по тъжби, подадени от опозиционния политик Алексей Навални , „ до момента в който не се откри неговото местоположение “, съобщи Радио Свобода.

Новината идва, откакто предходната седмица сътрудници на Навални оповестиха, че нямат връзка с него. Опозиционерът, който е наказан на 19 години затвор, от близо 2 седмици, където излежава присъдата си. Управляващите и в какво положение се намира.

В понеделник сътрудниците на Навални оповестиха, че към този момент 13 дни нямат контакт с опозиционера на Кремъл.

Това е най-продължителното неявяване на Навални, откогато беше арестуван през януари 2021 година Властите в Русия го арестуваха след връщането му в страната от Германия . Навални се лекуваше в чужбина след отравяне, за което упреква ръководещите в Москва, а задържането и осъждането си дефинира като политически стимулирани.

След изгубването на опозиционера неговите поддръжници започнаха акция в обществените мрежи, за която употребяват хаштага #КъдеЕНавални (#WhereIsNavalny).

Служители на затворническата колония ИК-6 в Мелехово споделиха,че Навални към този момент не е в листата им със пандизчии, само че не оповестиха къде е бил изместен.

Миналия вторник от Федералната работа за осъществяване на наказванията обявиха единствено, че опозиционерът е отпътувал към затвор „ отвън рамките на Владимирска област “, където се намираше досега.

Прехвърлянето на пандизчии в Русия от едно място на друго се случва посредством специфични влакове и може да отнеме седмици, през които околните на пандизчията не знаят къде се намира и в какво положение е той. Пътниците в тези влакове имат стеснен достъп до храна, пресен въздух и санитарни условия.

Откакто е в пандиза, Навални оповестява за условия на тормоз и малтретиране, липса на медицински грижи и отнемане от сън. Опозиционерът неведнъж е поставян в изолираност.

Навални е включен в листата на политическите пандизчии на неразрешената съветска правозащитна група Мемориал .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР