Съдът в Пловдив ще гледа мерките за неотклонение на 9-мата

...
Съдът в Пловдив ще гледа мерките за неотклонение на 9-мата
Коментари Харесай

Ромите биячи от Асеновград искат на свобода

Съдът в Пловдив ще гледа ограниченията за неотклонение на 9-мата арестувани по отношение на спора сред роми и българи в Асеновград и случая, който го провокира. Те бяха задържани незабавно след случката, при която група роми атакува деца и треньори от гребната база в града. И 9-мата желаят да излязат на независимост, напомня trafficnews.bg.

Снощи в Асеновград също имаше митинг – десетки поданици се събраха през паметника на цар Иван Асен в града, с цел да изразят недоволството си. До момента са събрани над 2000 подписа на поданици с претенции за повече полиция и срутване на противозаконните постройки на ромите в града.

Припомняме, че на 26 юни 2017 година е зародил спор сред две групи в региона на язовир „ 40-те извора “ край Асеновград, който е прераснал в всеобщо сборичкване на разнообразни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болничното заведение. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за обзор. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на потърпевшите, като досега е открито, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а различен с два счупени прешлена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР