Съдът в Палермо реши да плати два милиона евро на

...
Съдът в Палермо реши да плати два милиона евро на
Коментари Харесай

Мафиоти от Коза Ностра убиха и разтвориха в киселина 12-годишно момче, Италия плаща 2,2 млн. евро на родителите му

Съдът в Палермо реши да заплати два милиона евро на фамилията на 12-годишния Джузепе Ди Матео, който през 1993 година бе похитен и погубен от Коза ностра.

Джузепе бе похитен през ноември 1993 година Извършителите желаеха да сплашат татко му, покаящи се мафиот, който се съгласи да сътрудничи на следствието. Майката на момчето реши да се обърне към полицията единствено след 20 дни, откакто получи от бандитите фотография на сина й с номера на вестника за деня на отвличането, както и писма с закани. След 779 дни в изгнание Джузепе бе погубен, а тялото му бе разтворено в киселина.

Компенсацията в интерес на майка му и брат му трябваше да бъде възобновена от няколко мафиоти, упрекнати в ликвидиране. Въпреки това имуществото им от дълго време е иззето, а сумата от 2,2 милиона евро фамилията на Джузепе ще трансферира на страната в специфичен фонд за поддръжка на жертвите на мафията.

Съдията реши, че в това дело е " потърпевшо човешкото достолепие " и е нарушено правото на детето да пораства в здравословна, да има семейство, да се развива хармонично и да се образова. Според Паоло Крискуоли, представен от Giornale di Sicilia, тези полезности съставляват главен парламентарен интерес и затова би трябвало да бъдат директно предпазени, в това число като обезщетение за вреди.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР