Съдът в Мадрид забрани на Луис Рубиалес да доближава футболистката

...
Съдът в Мадрид забрани на Луис Рубиалес да доближава футболистката
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол с ограничителна заповед от съда в Мадрид

Съдът в Мадрид забрани на Луис Рубиалес да приближава футболистката Дженифър Ермосо на по-малко от 200 метра след абсурда с целувката след финала на международното състезание по футбол за дами. Вече някогашният президент на испанската федерация се яви пред съда за първото авансово чуване, като отхвърли обвиняванията в полово принуждение и насила.
Прочетете още
Прокуратурата изиска съдът да забрани на Рубиалес да пробва контакти с Ермосо по всевъзможен метод и да се доближава на по-малко от 500 метра от нея. Съдия Франсиско де Хорхе се съгласи с ограничаващата заповед, само че понижи дистанцията на 200 метра.

Рубиалес целуна Ермосо по време на награждаването след финала. По-късно футболистката съобщи, че целувката не е била по взаимно единодушие, а ФИФА в профил президента краткотрайно. Впоследствие след редица митинги и рецензии освен в Испания Рубиалес въпреки всичко подаде оставка. 

Изслушването на Рубиалес във Върховния съд в Мадрид продължи към час, а след това някогашният началник на испанския футбол отхвърли да приказва пред медиите. Пред съда Рубиалес още веднъж съобщи, че целувката е била по взаимно единодушие и плод на страст след спечелването на купата. Адвокатът на Ермосо - Карла Вал, съобщи, че всички са видели какво се е случило и записите потвърждават, че не е имало единодушие за целувката.

Световните шампионки от Испания ще продължат оповестения протест на националния тим, макар че Рубиалес към този момент подаде оставка. В нова позиция, подписана от общо 39 състезателки, в това число 21 от футболистките, спечелили международната купа, се споделя, че те няма да играят за Испания, до момента в който не бъдат направени спомагателни промени във федерацията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР