Съдът в Ловеч остави в ареста Т.Д., който е обвинен

...
Съдът в Ловеч остави в ареста Т.Д., който е обвинен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, задържан с 24 мигранти край Тетевен

Съдът в Ловеч остави в ареста Т.Д., който е упрекнат в транспорта на 24-ма незаконни мигранти , единият от които e малолетен. Престъплението е осъществено на 1 септември в региона на тетевенското село Български извор .

Защитата на Т.Д. изиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение – „ парична гаранция “ , която в комбиниране със възбрана за овакантяване на страната, ще извърши предназначението си и упрекнатият ще бъде разполагаем на проверяващите органи.

Въззивният правосъден състав в последна сметка одобри, че може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението , за което е упрекнат. Доказателствата сочат, че той е опитал да избегне инспекцията на буса, който е карал.

Самото закононарушение е тежко съзнателно и планува наказване отнемане от независимост от две до 10 години и санкция от 5000 до 20 000 лв. .

Според съда налице е и третата причина за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ , а точно – опция обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение. По делото е открито, че брат му живее и работи в Германия , а самият обвинен до преди месец е бил в Австрия. Според свидетелските показания той поставя грижи за болните си родители и племенник, само че когато го няма, има други близки, които им оказват помощ.

Въз основа на тези причини въззивният състав реши, че следва да бъде доказана наложената от Районен съд-Тетевен мярка за неотклонение, а точно „ задържане под стража “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР