Съдът в Ловеч остави в ареста Радко Деянов Белишки, единият

...
Съдът в Ловеч остави в ареста Радко Деянов Белишки, единият
Коментари Харесай

Оставиха в ареста единия от инквизиторите на бизнесмена Масърлиев

Съдът в Ловеч остави в ареста Радко Деянов Белишки, единият от инквизиторите на предприемача Иван Масърлиев, който бе погубен по изключително нечовечен метод. Все още се търсят останалите двама причинители - Мирослав Илиев Еленков и Божидар Георгиев Гокин и двамата са от София.

Предполага се, че точно Радко Белишки е знаел за парите и полезностите, които Иван Масърлиев държи в сейф в дома си село Български извор. Полицията проверява още двама души - мъж и жена, за които се счита, че са изчакали в колата, до момента в който тримата са измъчвали предприемача.
Тепърва ще стане ясно дали ще им бъзе повдигнато обвиняване за съучастничество, написа " 24 часа ".

84-годишният Иван Масърлиев бе открит мъртъв в дома си на 19 декември м.г. Той бил завързан за стол с електрически връв и пристегнат през устата и шията с плетен бинт, с цел да каже къде държи ключа от металната каса в дома си. Преди да издъхне от задушаване мъжът е обичай и измъчван, само че по този начин и не разкрил по какъв начин да се отвори сейфът. Бездиханното му тяло намерила жена му Таня към 22 ч. Касата, в която предприемачът държал пари и злато, зеела отворена и празна. Извършителите на грабежа и убийството бяха разкрити 20 дни по-късно при взаимна интервенция на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, Окръжна прокуратура - Ловеч и Групово дело " Национална полиция ".

Трима влезнали, водачът и дамата останали в колата. Ударното трио намерило 84-годишния собственик на дома и безпроблемно го завързало за стола с така наречен сицилианска примка - шнурът от краката минавал през гърба и стягал ръцете. Възрастният бил обичай и малтретиран, с цел да каже къде е ключът от сейфа. Не го сторил.
Част от мъченията било и стягането на бинта, с цел да го лишат от въздух. Той така и така имал затруднено дишане от тежко заболяване, по тази причина инквизицията приключила със гибелта му. След това нарушителите разрушили металния долап.
С доста старания го отворили, а вътре имало доста пари, златни наполеони и други украшения от доблестен метал. Тепърва ще се пресмята цената на кражбата, изясни Валентин Вълков. 5-имата от групата са от разнообразни обитаеми места на Софийска област, само че един от тях дълго живял в Ловешка.
В разкриването им са взели участие ОД на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, Главна дирекция на полицията и окръжната прокуратура. Четирима от причинителите имат престъпни досиета - в активите им са доста обири и грабежи, сподели Илко Илиев, началник на отдел “Криминален” в Главна дирекция на полицията.
На този стадий са разпитани водачът на групата, дамата с него и арестуваният участник в побоя и грабежа. Направили са самопризнания за закононарушението. Станало ясно, че преди кражбата на тв приемника на Масърлиев същия ден бил осъществен грабеж в хранителен магазин в селото.
Част от отмъкнатите артикули били открити в дома на апаша. Издирването на другите двама участници в убийството продължава. “Когато са излизали от вкъщи на жертвата, те към този момент са били уверени, че са направили най-тежкото престъпление”, сподели прокурор Вълков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР